Din egen smakskapelse kan bli Marabous nästa storsäljare

Din egen smakskapelse kan bli Marabous nästa storsäljare

Nu kan du skapa din egen chokladsmak tillsammans med Marabou. Kanske är du till och med en av de tre lyckliga vinnarna som får se sina choklader ute i butik!

I dag finns det choklad i nästan alla smakkombinationer – men bara nästan. Kanske är det så att du i hemlighet har funderat ut vilken smak som skulle vara din drömkombination? Sitt då inte och håll på den idén, utan ta den hela vägen till chokladfabriken.

Det här är möjligt mellan den 2 januari och 28 februari 2020. Då öppnar nämligen Marabou upp en sajt där du kan skapa din egen smak på din drömchoklad.

På sajten kan du välja mellan 64 olika ingredienser och du får kombinera upp till tre ingredienser till din egen choklad. Av alla som är med och skapar smaker så kommer tre att utses som vinnare och de chokladerna kommer att tillverkas och säljas under 2021.

– Vi har jobbat otroligt länge med att få göra verklighet av detta. Vi vet att det finns ett helt gäng kreativa smakgenier bland alla chokladälskare där ute, och vi ser fram emot att ta del av deras innersta Maraboudrömmar, säger Niklas Larsson, varumärkesansvarig på Marabou.

Här går du in för att tävla med din Marabousmak

De smaker som är med och tävlar kommer att bedömas efter hur kreativ kombinationen är och hur bra namn du har valt till din choklad.

Om du känner att du vill öva lite hemma först kan du passa på att spana efter de gula chokladformar som ingår när du köper chokladkakor från Marabou. Har du en sådan kan du själv testa att smälta choklad och blanda ner de smaker du vill kombinera och provsmaka.

Om du är sugen på att testa dina chokladskapartalanger ska du gå in på skapadinegensmak.marabou.se mellan den 2 januari och 28 februari.

Temperera chokladen som ett proffs!

Ett riktigt bra tips när du vill göra egna chokladkakor är att temperera chokladen när du smälter den, alltså smälta den till exakt rätt temperatur. Om du gör det, och alltså inte hettar upp den för mycket, så kommer chokladen inte att smälta i rumstemperatur. Dessutom håller chokladen sig blank och fin. Ha en digital kökstermometer och håll koll hela tiden.

Hacka ner den ljusa chokladen och smält hälften över ett varmt vattenbad till 40 grader. Då drar du av chokladen från värmen och rör ner resten av chokladen. När chokladen har kylts ner till 27 grader värmer du den åter till 30 grader.

Klart!

Foto: TT

 

Läs mer: 

6 vanliga ingredienser i godis som inte är veganska

Inte bara biogodis – 6 skäl till att popcorn är det bästa snackset