Sommardrinkar baserat på ditt stjärntecken

Den här drinken ska du dricka i sommar – baserat på ditt stjärntecken

Är du en känslomässig kräfta, en kärleksfull fisk eller en disciplinerad stenbock? Här är drinken som passar just dig och ditt stjärntecken allra bäst!
Så gör du Gin och tonic med fläder och hallon
1:00

Efter reklamen: Så gör du Gin och tonic med fläder och hallon

(1:00)

Slå på ljud

Den stora drinksäsongen är här! Har du svårt att välja vad du önskar i glaset? Låt stjärnorna avgöra. Oavsett om du är ett eldigt lejon, en social våg eller en brinnande vädur så finns den perfekta drinkmatchen skriven i stjärnorna.

Här är drinkarna som passar dig och ditt stjärntecken bäst:

KRÄFTA (22 JUNI–22 JULI)

Kräftan styrs av månen som också hör samman med känslor, intuition och stark lojalitet. Kräftan vårdar och omhändertar det mesta. Som person är du godhjärtad och söt. Låt en söt drink ta hand om dig för en gångs skull. Pina colada är kräftans drink! En romdrink lika söt som kräftan själv. Blandas med annanasjuice och kokos vilket resulterar i en lika varm smak likt kräftan själv utstrålar.

LEJON (23 JULI–22 AUGUSTI)

Lejonet styrs av solen som förknippas med styrka, makt och stark identitet. Solens strålar ger lejonet livskraft och skapar kreativitet och skaparglädje. Du nöjer sig sällan och vill testa nya smaker och upplevelser. Därför passar sangria perfekt! Den kan anpassas och moderniseras på många olika sätt. Varför inte addera persika och ananas för ett varmt element i glaset till din eldiga personlighet?

JUNGFRU (23 AUGUSTI–22 SEPTEMBER)

Du som jungfrun är du en väldigt jordad person som styrs av kommunikationsplaneten Merkurius. Jungfrun är mycket kommunikativ, analytisk och älskar att ställa upp för- och hjälpa andra människor. Jungfrun är praktiskt lagt och det är även så du föredrar dina drinkar. En klassik Gin & tonic passar dig utmärkt! Inga krusiduller, utan enkla ingredienser som snabbt blandas till en fräsch drink. Addera gurka och basilika för en somrigare twist av klassikern att bjuda in dina pålitliga och lojala vänner på.

VÅG (23 SEPTEMBER–22 OKTOBER)

Lufttecknet vågen styrs av Venus vilket gör att du älskar allt som har med skönhet, kärlek och nöje att göra. Med en bred social förmåga trivs vågen som allra bäst när alla runt omkring är glada och nöjda. Den perfekta drinken för vågen är en vattenmelon Margarita. Vågens somriga stjärndrink kommer inte att göra någon besviken eller misst(ö)rstande.

SKORPION (23 OKTOBER–22 NOVEMBER)

Skorpionen beskrivs ofta som mystisk, fokuserad med en magnetisk utstrålning. Skorpionen styrs av passion, envishet och har inget emot att stå i centrum. Du behöver därför matchas ihop med en lika passionerad och uppskattad drink. Spetsad lemonad passar skorpionen alldeles utmärkt. Den syrliga drinken är en sommarfavorit och kan serveras på olika sätt, precis som skorpionens humör kan variera.

SKYTT (23 NOVEMBER–21 DECEMBER)

Skytten är en underhållare som älskar generositet, äventyr och oblyghet. Skytten föredrar att drömma stort och pröva nya saker. Därför är den klassiska mojiton inget för en skytt. Men din äventyrliga och utmanande ådra vill gärna tänja på gränserna, så även på drinkrecepten. Den perfekta drinken stavas därför blåbärs mojito. Utmana sommardrinken och addera nya element för att sätta skyttens pricksäkerhet i glaset.

STENBOCK (22 DECEMBER–19 JANUARI)

Den jordade stenbocken har en stark förmåga att prestera. Du uppskattar struktur och disciplin och ambitionerna är alltid på topp. Stenbocken vill helst inte sväng ut för mycket och din emellanåt pessimistiska syn på livet gör att du sätter krokben för sig själv i det kreativa rummet. Men ådran för det säkra gör att du gärna lutar dig tillbaka mot en allsidig och uppskattad smak. Kaffedrinken är ett klokt val och du som stenbock kan tänka dig att tänja på gränserna så pass att du tillåter att kaffet serveras kallt under sommarmånaderna.

VATTUMAN (20 JANUARI–18 FEBRUARI)

Vattumannen styrs av planeten Uranus vilket ofta förknippas med revolution och förändring. Du är inte rädd för vad andra tycker och tänker – det viktigaste är att vattumannen känner sig fri och oberoende. Likväl som vattumannen vill sticka ut så styr såklart stjärnorna ihop denne revolutionär med en likasinnad drink. En frukt som sällan adderas i drinkar är guava, men du är inte främmande för en Hawaiian margarita med guava och jalapeños.

FISK (19 FEBRUARI–20 MARS)

Fisken upplevs ofta som spirituell och något av en drömmare. Fisken är ett vattentecken med ett rikt känsloliv som alltid styrs av känslor. Du älskar att omge dig av dina kära och vad passar då bättre än att styra ihop en brunch med alla vänner som du gillar? Ett givet inslag på brunchen är mimosa och drinken likt fisken letar alltid efter tillfällen för kvalitetstid med vänner.

VÄDUR (21 MARS–19 APRIL)

Väduren styrs av Mars, planeten som förknippas med energi, aggression och eld. För att möta vädurens brinnande aura är bloody mary som blandad för dig. Vodka, tomatjuice, selleri och den riviga smaken av tabasco utgör vattendelaren bloody till den perfekta drinken för väduren.

OXE (20 APRIL–21 MAJ)

Oxen älskar allt som har med romantik, stabilitet, lyx och bekvämlighet att göra – så länge det håller vid det klassiska. Oxen styrs av planeten Venus och gillar att njuta av livets goda ting. Margaritan är drinken som passar oxen allra bäst. Den kan blandas på flera olika sätt – men oxen föredrar den klassiska varianten. Tequila, cointreu och limejuice – enklare och elegantare blir det inte!

TVILLING (22 MAJ–21 JUNI)

Tvillingen är kvick, livlig och nyfiken när du ständigt styrs av Merkurius. Den sociala och kommunikativa sidan gör tvillingen till en proffsminglare! Ständigt på språng behöver du en drink som är lika mångsidig som tvillingen själv. Därför är Moscow Mule den perfekta tvillingdrinken för dig.

Artikelinspiration: tasteofhome.com

Foto: TT

Relaterade artiklar
Så enkelt gör du fruktiga, svalkande popsicles med prosecco
Årets stora nyhet: Drinkar i dunk (!)
3 tips på drinkar (ja, drinkar!) med snaps som bas