Purity Spritz Tonic – så gör du sommarens godaste drink

Purity Spritz Tonic – så gör du sommarens godaste drink

Tycker du om fräscha bubbliga drinkar i rosa kulör? Då är nyheten Purity Mediterranean Citrus Spritz definitivt något för dig!
Så gör du drinken Pink on pink med gin
1:15

Efter reklamen: Så gör du drinken Pink on pink med gin

(1:15)

Slå på ljud

Sommaren närmar sig med stormsteg, och med det också härliga grillmiddagar och sent utomhushäng.

Lagom till säsongen lanserar det svenska destilleriet Purity en nyhet som gör sig riktigt bra till kommande bjudningar. Nämligen Mediterranean Citrus Spritz, en lågalkoholvodka på 30 procent med naturliga smaker av apelsin, bergamott, grapefrukt och örter. Drycken går att avnjuta som den är men fungerar även utmärkt att blanda till en lyxig cocktail med tonic, mynta och skivad blodapelsin.

– Vi vill göra det enkelt för alla att göra en god cocktail – med naturliga råvaror och en gnutta ekologiskt socker, helt utan artificiella smakämnen. Den kan avnjutas on the rocks eller med vanlig tonic. Du kan enkelt förbereda i en kanna med färska myntablad, skivad blodapelsin och mycket is. Servera i trädgården eller i solen på balkongen och bjud dina vänner på sommarens godaste och enklaste drink, säger Mathias Tönnesson, Master Blender på Purity.

Mediterranean Citrus Spritz går att beställa på Systembolaget och en flaska kostar 279 kronor.

Hemligheten bakom en bra sprit

Grunden i Mediterranean Citrus Spritz är den svenska vodkan Purity från Ellinge slott i Skåne – och faktum är att den har vunnit över 200 internationella priser, inklusive världens bästa vodka i den mest prestigefulla tävlingen ISC.

– Hemligheten bakom att skapa en bra sprit är att ha rätt bas att börja med. Det är som med matlagning, man måste börja med de bästa råvarorna. Som tur är har vi den perfekta spriten. Vår ekologiska vodka är ovanligt smakfull och mjuk eftersom den inte gjorts på ett vanligt sätt. Vi destillerar hjärtat i Purity vodka 34 just 34 gånger för att skapa en exceptionell mjukhet och smak. Det är en process som vi gör väldigt, väldigt långsamt, i en specialdesignad kopparpanna. Det kan liknas med när du lagar mat genom slow cooking på en låg temperatur. Det ger mest smak, karaktär och djup till spriten, förklarar Mathias Tönnesson.

Ja, Purity verkar onekligen veta vad de gör. Nyheten Mediterranean Citrus Spritz har nämligen även den kammat hem guld i en internationell tävling vid namn IWSC. Där löd juryns omdöme så här:

Ljusa, rena aromer som blommar som en bedårande vild medelhavsträdgård i gommen. Smaken inleds av rosa grapefrukt och blodapelsin åtföljd med rosenblad vilket skapar en balanserad lång och ljuvlig smak.”

Recept: Så gör du Purity Spritz Tonic

1 drink

Du behöver:

1 del Purity Spritz

2 delar tonic

Skivad röd grapefrukt

Myntablad

Is

Gör så här:

1. Fyll valfritt glas med is och fyll sedan upp med Purity Spritz och tonic.

2. Rör om och avsluta med att garnera med grapefrukt och mynta.

Foto: Purity

Relaterade artiklar
Nu finns det en Absolut Vodka med smak av vattenmelon
Nu finns det en rosa (!) vodka med smak av jordgubbe och lime
Nu kommer en lila (ja lila!) gin som smakar vinbär och vanilj