Artikeln innehåller reklamlänkar
Jättesvåra pussel extremt svåra att klara

Bra tålamod och mycket tid? Här är 11 supersvåra pussel för dig

Pussel utan motiv eller med extra små bitar? Det finns vissa pussel som kräver både tålamod, skicklighet och tid. Nedan listar vi några som garanterat tar ordet tidsfördriv till nya höjder.

2020 var året då försäljningen av pussel fullständigt exploderade – något som såklart var en effekt av covid-19 och allt hemmasittande som viruset bidrog (och fortfarande bidrar) med.

Svåra och tidskrävande pussel för vuxna

Men är du en riktig pussel-master och tycker att vanliga 1000-bitars är en lätt match så är det här något för dig. Nedan har vi valt ut några extra svåra pussel som kommer kräva både tålamod, tid och skicklighet. En perfekt födelsedagspresent att ge bort eller att köpa till dig själv.

1. Förlaget Pagina samarbetar med en fotograf som har dokumenterat konsten i Stockholms tunnebana. Det resulterade i ett 1000-bitars pussel som minst sagt kräver några timmars arbete. Läs mer och köp det här (länk till Åhléns).

2. Ett annat motiv av Stockholms tunnelbana, av samma fotograf och förlaget Pagina. Läs mer och köp det här (länk till Åhléns).

3. Ett utmanande pussel i 500 bitar från Printworks. Motivet är inspirerat av Sveriges natur och är både svårt, klurigt och vackert. Läs mer och köp det här.

4. Ännu ett utmanade pussel från Printworks i samma natur-tema. Läs mer och köp det här (länk till Åhléns).

5. Vad är bättre än ett svårt pussel? Jo, tre svåra pussel. Även detta kommer från Printworks och är inspirerat av naturen. Läs mer och köp det här.

6. Ett pussel som minst sagt kräver tålamåd (och kanske ett bra lokalsinne). Det är endast 500 bitar, men det gör inte pusslet direkt enkelt. Läs mer och köp det här.

7. Det här pusslet kallas Challange av en anledning. Det kommer i 1000 bitar och har ett motiv av Super Mario och hans vänner. Läs mer och köp det här (länk till butik).

8. Testa ditt tålamod med det här labyrint-pusslet där alla 631 bitar är i guld. Supersvårt men också superroligt! Läs mer och köp det här (länk till butik).

9. Detaljrikt pussel från Kikkerland på 1000 bitar, designat av kost och designgruppen Studio Job. Läs mer och köp det här (länk till Åhléns).

10. Ett 500-bitars pussel från Printworks med ett lagom klurigt motiv. Läs mer och köp det här (länk till H&M).

11. Ett "prank pack"-pussel som mer eller mindre är omöjligt att lösa. Pusslet innehåller 12000 bitar som är en fjärdedels i storlek jämfört med vanliga bitar. Läs mer och köp det här (länk till Partykungen).

5 tips på påskiga pyssel du kan göra med ägg
Slå på ljud
Relaterade artiklar
Roligt pyssel i karantäntider – utmaningar och härligt tidsfördriv
7 sällskapsspel som räddar höstens tråkiga kvällar
Har du bra tålamod? Nu finns ett genomskinligt pussel