Bag in box-drink

Årets stora nyhet: Drinkar i dunk (!)

Färdiga drinkar på dunk, någon? Här är de nya favoriterna som är redo att servera. Dessutom de bästa daiquiri-recepten för den som vill vara bartender!
Så gör du sommarens godaste Limoncello-drink
0:49

Efter reklamen: Så gör du sommarens godaste Limoncello-drink

(0:49)

Slå på ljud

Förra året gjorde vin på burk entré och nu kommer nästa stora nyhet: bag-in-box med färdigblandade drinkar! Den smidiga dunken är perfekt till drinkhäng i gröna parker, trädgårdsfester (med avstånd) och sena kvällar på balkongen.

Färdigblandade drinkar i dunk

Små Sure, som är mest kända för sina små shots, har också Små Sure Cocktails, en bag-in-box med drinkar med smak av jordgubbar, ananas och lime. Även Explorer har drinkar i dunk: Explorer Cocktails mojito & collins.

Märket Classic Cocktails fyller också på sin bag-in-box-samling och välkomnar nykomlingen Tropical daiquiri, som precis som namnet tyder, har en tropisk smak av mango och lime. En dunk räcker till 12 (!) drinkar och allt som behövs är is.

Förutom Tropical daiquiri finns också Classic Cocktails Raspberry mojito och Mojito style sedan tidigare i bag-in-box-sortimentet! Nyheten Tropical daiquiri kostar 209 kronor för 1,5 liter och Raspberry mojito och Mojito style kostar 219 kronor för 1,5 liter.

Tre enkla knep för att få dunkdrinken att kännas lyxigare

Ja, att dricka bag-in-box kanske inte är det glammigaste, men med några enkla medel kan du få dunkdrickandet att kännas lite lyxigare. Ta med en snygg kylväska med hål för tappen för att hålla drickan kall och investera i läckra drinkglas i plats och snygga sugrör. Glöm inte färska bär för att toppa drinken!

Recept: Blanda en tropisk daiquiri

Vill du testa dina barkunskaper och blanda en egen, tropisk daiquiri? Här är tre superenkla varianter som svalkar strupen!

Frozen pineapple daiquiri

Du behöver:

4 cl ljus rom

1,5 cl sockerlag

1 dl färsk ananas

1,5 cl limejuice

Is

Gör så här:

Häll alla ingredienser i en mixer och mixa tills du har en jämn och slät drink. Tänk på att skära upp ananasen i bitar och krossa isen innan du häller ner den i mixern.

Frozen mango daiquiri

Frozen mango daiquiri
petereleven

Du behöver:

4 cl ljus rom

1,5 cl sockerlag

1,5 cl limejuice

1 dl mango (frysta mangotärningar funkar utmärkt)

Is

Gör så här:

Häll alla ingredienser i en mixer och mixa tills du har en jämn och slät drink. Använd gärna frysta mangotärningar när du blandar din drink! Det gör den extra svalkande. Toppa gärna med mynta.

Klassisk daiquiri

Du behöver:

4 cl ljus rom

1,5 cl limejuice

1,5 cl sockerlag

Is

Gör så här:

Häll sockerlag, limejuice och ljus rom i en shaker och skaka ordentligt. Öppna shakern, lägg till isen och skaka sen igen. Sila upp drinken och servera med limeskiva på glaset. Vill man går det också att lägga till äggvita när alla ingredienser skakas samman. Det ger ett lätt skum till drinken.

Foto: Classic Cocktails, TT

Relaterade artiklar
Så gör du sommarens godaste iskaffedrinkar – med smak av kokos
Så gör du sommarens trendigaste proseccodrinkar
Nu kan du köpa Svensk sommar på flaska – här är aperitifen som lyfter säsongens alla drinkar