Barbiedrömmen blir sann – nu släpper Fazer en rosa choklad

Barbiedrömmen blir sann – nu släpper Fazer en rosa choklad

Nu har du chansen att lysa upp novembermörkret med en kaka bubbligt rosa choklad. I dag släpper Fazer sin nya Pure Ruby-choklad – och inte vill du väl bli utan?

Nu behöver man inte fundera på om man tycker bästa om mörk eller ljus choklad. Självklart är svaret rosa! I dag släpper Fazer sin exklusiva choklad Pure Ruby som är mer känd för sitt utseende än sin smak. Chokladen är nämligen gjord på den sällsynta och rubinröda kakaobönan Ruby som gör att chokladen blir naturligt vackert rosa. Det är alltså inga färgämnen som gör att chokladen ser ut som Barbies lördagsgodis.

– Ruby-chokladen får sina karaktäristiska drag från de speciella ruby-kakaobönorna. Chokladen är naturligt rosa till färgen och har en bäraktig smak, men den innehåller inga tillsatta färg- eller smakämnen, säger Tiina Karppinen, direktör för produktutveckling på Fazer Konfektyr i ett pressmeddelande.

Rosa choklad i begränsad upplaga

Ruby-chokladen räknas som den fjärde chokladsorten efter mörk choklad, mjölkchoklad och vit choklad och det forskades länge på hur man skulle kunna få fram en god choklad av den röda bönan. Men Fazer är inte först ut att använda den. Ni minns kanske den rosa KitKat som lanserades i Sverige tidigare i höstas? Den var överdragen av ett lager av rubychoklad och fanns i begränsad upplaga. Även Fazers Pure Ruby lanseras i en begränsad upplaga på 15 500 chokladkakor som vi får slåss om.

Pure Ruby säljs i en kaka som väger 95 gram och kostar cirka 50 kronor i Fazers Candy Store.

Läs mer:

Drömmen! Nu kommer rosa KitKat till Sverige

Därför borde du alltid äta choklad när du är stressad