förlänga semester

Fem knep för att förlänga semesterkänslan ända in i september

Är semestern över för din del i år? CHIC har knepen som gör att du förlänger känslan av att vara ledig och maxar sommarkänslan ända in i september.

Början av augusti betyder jobbstart för många – och ett farväl till sommarsemestern. Men bara för att karriären kallar betyder det inte att semesterkänslan behöver vara över helt och hållet. Baaam har fem tips som förlänger semestern – åtminstone får det att kännas som det.

känsla semester

Behåll känslan av semester lite längre!

1. Planera något nytt

Sommar och semester betyder ofta fullspäckade dagar för att ta till vara på ledigheten till fullo. Men när jobbet kallar och vardagen knackar på är det vanligt att känna sig lite nedstämd, eftersom det inte händer lika mycket spännande saker om dagarna längre. Lösningen är dock enklare än du tror. Fortsätt planera roliga saker framöver. En middag med din bästa vän, en kort weekend utomlands eller varför inte en spadag med din partner? Planera in små händelser i kalendern som är icke-jobbrelaterade för att förlänga känslan av att vara ledig.

Läs också: Nio underskattade weekendstäder i Europa att besöka i höst

2. Nyttja eftermiddagarna

Om du jobbar till 17-tiden har du en hel kväll att nyttja som ledighet. Istället för att slänga dig i soffan direkt efter jobbet kan du förlänga ledighetskänslan genom att boka upp saker på kvällarna. Varför inte käka middag med alla vänner som du inte hann träffa under sommaren eller kanske unna dig en extra lång springrunda i sensommarsolen? Heja, kvällar!

Relaterat: Så blir du mer motiverad på jobbet efter semestern

3. Strukturera jobbet

För att inte bli helt överväldigad av jobb är det viktigt att hålla strukturen och att ha tydliga att göra-listor. Läs mejlen vid vissa tidpunkter på dagen istället för att stressas av en plingande inkorg hela dagen och sätt personliga deadlines för uppgifter under dagen. Det gör att jobbet känns lite, lite lättare att komma tillbaka till.

Se upp! Fem tidiga tecken på att du riskerar att bli utbränd

4. Luncha med jobbarkompisar

En av de bästa sakerna med att komma tillbaka till jobbet är alla kollegor, eller hur? Passa på att faktiskt ta en timmes lunch tillsammans och prata privata saker istället för att stressa upp er över jobbet. Lunchen är faktiskt ledig tid, kom ihåg det!

5. Maxa helgen

Förläng semesterkänslan genom att riktigt njuta av helgen – och gör saker som du inte hann med under semestern. Även om det kan kännas lockande att bara ligga hemma och vila efter en stressig första vecka på jobbet kan du känna dig mer ledig genom att till exempel gå ut på en brunch som du hade planerat under ledigheten eller besöka den där släktingen som du inte hann med. Har du mycket komptid innestående? Ta ut den på fredag eftermiddag och förläng helgen.

Läs även:
Fem tecken på att du är redo att byta jobb
Så tar du kontroll över din ekonomi i höst
Anitha Schulmans bästa tips till dig som vill starta eget i höst

Foto: IBL