stressig vecka koppla av

Fem knep för att koppla av efter en stressig vecka

Du har haft en intensiv och stressig vecka med drivor av jobb, men nu är det dags att koppla av! CHIC ger dig tipsen för att stressa ner på riktigt.

Du lämnar jobbet i all hast och stressar till Systemet innan stängning, mat ska inhandlas och likaså fredagsbuketten. Du kommer hem, slutkörd och irriterad och jobbet kanske fortfarande snurrar i huvudet. I stället för att somna utmattad och grinig – här är knepen som funkar för att du ska kunna koppla av och njuta av din fredagskväll!

Relaterat: Sex appar som ska hjälpa mot stress

1. Sätt på musik!

Musik kan verkligen hjälpa när du vill byta sinnesstämning. Känner du dig uppjagad och stressad – varva ner med lugn musik. Känner du dig nedstämd och trött – sätt på glad musik! Och varför inte sätta på din absoluta favoritlåt när du kommer hem och dansa loss i vardagsrummet? Vi lovar att du genast blir på bättre humör, och får ny energi!

2. Meditera

Rensa hjärnan genom att utföra lite meditation när du kommer hem. Det låter kanske lite käckt, men det hjälper dig faktiskt att kunna njuta mer av din kväll. Du ska inte behöva sitta där och grubbla när du kollar på en film i soffan, samla tankarna och tänk på din andning en stund.

Vi vet känslan!

Kom ihåg att långvarig stress aldrig är bra. Det är dags att varva ner!

3. Bolla det som varit bra i veckan

Det är så lätt att sitta där och klaga över take away-maten om allt som varit jobbigt i veckan. Men även om det kan vara skönt så hjälper det dig sällan att koppla av. Oftast tar det bara ännu mer energi och skapar fler orosmoln. Försök istället att vända humöret genom att bolla det som varit bra, och det du lyckats åstadkomma i veckan. Antingen genom att berätta för en vän, eller genom att skriva ner några saker på ett papper eller i telefonen. Hur stressig veckan än har varit så har du ju tagit dig igenom den. Beröm dig själv för det!

4. Var kreativ!

Det är lätt att sitta och slöscrolla i Instagram-flödet en fredagskväll, men det är en form av passiv vila eftersom du fortfarande matas med information. Prova istället att göra något kreativt för att komma ner i varv. det kan vara allt från att pynta, göra fint i garderoben eller måla något i ett block.

5. Spela spel

Är du uppjagad och har svårt för att se en film – spela spel istället. Utmana din sambo eller kompisen i ett sällskapsspel istället för att låta hjärnan gå på högvarv till en snurrig film.

Läs också:
Fem tecken på att du är redo att byta jobb
Fem knep för att förlänga semesterkänslan ända in i september
Fem tecken på att du riskerar att bli utbränd

Foto: IBL