Fem saker du gör på sommaren – som du borde göra resten av året också

Vi skaffar oss alltid goda vanor på sommaren, medvetet som omedvetet. Här är fem stycken som du borde hålla kvar i resten av året också.

Det finns så många saker vi gör på sommaren som är bra för både hälsan och själen. Här är fem saker du borde fortsätta med:

1. Dricka ordentligt med vatten

På sommaren är vi oftast lite extra medvetna om att dricka ordentligt eftersom vi vet att värmen lätt gör oss uttorkade. Men på vintern när vi inte känner av behovet på samma sätt kan det vara lätt att glömma. Känner du dig trött och orkeslös kan det vara en så enkel sak som vätskebrist. Ta med dig vanan att dricka ordentligt med vatten de andra årstiderna också.

2. Göra spontana saker

På sommaren blir vi alltid lite mer spontana. Vi ger oss ut på road trips, besöker nya ställen och tar ett glas vin mitt i veckan. Varför inte vara mer spontan resterande tid på året också? Det kommer bara göra hösten, vintern och våren lite roligare och härligare!


Bildkälla

3. Använda solskyddsfaktor

Vi har blivit bättre på att smörja in oss på sommaren, då medvetenheten har ökat kring vikten av solskyddsfaktor. Men glöm inte att skydda dig även på hösten och vintern. En riktigt solig vinterdag kan solen ta mer än man tror. Investera i en ansiktslotion som innehåller solskyddsfaktor, så slipper du glömma. Solskyddsfaktor skyddar dessutom också mot datorns strålning, så bara det är ju en anledning även om du sitter mycket inne med plugg eller jobb.

4. Vara utomhus

Vi är experter på att vistas mycket utomhus sommartid, och vi får den där lilla extra energiborsten vi behöver. Men även om solens strålar inte är lika starka på hösten och vintern, så behöver vi d-vitaminet från det lilla ljuset vi får. Glöm inte att ge dig ut med jämna mellanrum även under de andra årstiderna.

5. Äta säsongens frukt och grönt

Vi frossar i både jordgubbar och andra sommarbär, men glöm inte att det finns säsongsbaserat frukt och grönt du ska passa på att äta på hösten och vintern också. Som rotfrukter och clementiner, till exempel.

Läs också:
13 anledningar till att killar blir hetare på hösten
17 bevis på att hösten faktiskt är bättre än sommaren
32 saker du och din bästa vän borde göra innan studenten

Foto: IBL