inredningsmissar vanliga

Fem vanliga inredningsmissar - och hur du slipper dem

Även om du vill ha ett Instagram-vänligt hem à la Pinterest är det smart att tänka både funktion också, och inte bara utseende. CHIC listar fem vanliga inredningsmissar som du kommer att ångra ganska omgående.

Funderar du på att köpa en vit soffa eller att ha en bänkskiva i marmor i köket? Det finns många vanliga inredningsmissar som är enkla att undvika – men som många gör. Baaam listar fem vanliga inredningsmissar och visar hur du enklast slipper dem.

Klicka in i bildspelet här nedanför och se problemen – och lösningarna!

Klicka vidare i bildspelet och se hur många inredningsmissar du gör hemma!

Okej, vi vet – det är snyggt med vita möbler och om du inte har småbarn hemma försöker du förmodligen motivera att den inte alls blir smutsig särskilt fort. Men det blir den. Soffan är kanske det vanligaste stället att hänga på hemma när du har vänner på besök och rödvin, mat och annat kladd på soffan kommer få dig att slita ditt hår efter bara ett par veckor. Tro oss!Lösning: Köp ett överdrag till soffan eller satsa helt enkelt på en mönstrad variant eller en i ett ljust men lite grövre tyg.

När du har middag vill du att gästerna ska sitta kvar länge och prata efteråt, eller hur? Att få ont av att sitta i en för hård eller en för rakryggad stol är faktiskt inte särskilt kul eller välkomnande, hur snygga de än är.Lösning: Om du prompt vill ha stolarna ändå, trots att de inte är särskilt sköna att sitta in, köp fina kuddar eller dynor att ta fram om någon behöver dem.

Mönstrade tapeter är på tapeten just nu och är en växande trend i inredningskretsar. Men om du ska inreda ett rum som ditt sovrum eller vardagsrum med en tapet är en mer neutral kulör och mönster att föredra. En väldigt utstickande tapet tröttnar du snabbare på och har du den i sovrummet kan den rentav vara stressande.Lösning: Ha tapeten på en mindre yta. Varför inte göra fint på en liten toalett eller en klädkammare?

Yes, marmor är fortfarande en av de största inredningstrenderna och det lyfter nästan vilket rum som helst. Men, ha i åtanke att äkta marmor fläckas lätt eftersom det är ett naturmaterial och det kan vara svårt att få bort.Lösning: Satsa på marmor på mindre ytor som du inte använder hela tiden. Om du har marmor bredvid spisen är risken stor att du spiller när du lagar mat (och det kommer du ångra – big time!).

Precis som när det kommer till kläder kommer och går trender hejvilt. Att investera i en dyr inredningspryl som känns rätt just nu kan kännas bra för stunden, men tänk på att du kanske tycker att den känns daterad om bara något år.Lösning: Tänk som du gör när du shoppar kläder! Satsa på dyra klassiska och tidlösa plagg som kommer att fungera år efter år, men köp detaljer (likväl som trendaccessoarer!) till budgetpris hos kedjorna. Alternativt – håll dig till din egen stil och strunta helt i trender som kommer och går.

Läs även:
Så bäddar du sängen lika snyggt som på Pinterest
28 inspirerande bilder som får dig att älska grå inredning
23 mysiga balkonger att inspireras av i sommar

Foto: IBL