Fem vanliga missar att undvika när du planerar en möhippa

Ska du planera en möhippa framöver? Håll koll på de vanligaste missarna att undvika med CHICs checklista.

1. Ni underskattar vad det kostar

Det vanligaste misstaget brudtärnor gör när de planerar en möhippa är, med största sannolikhet, att underskatta kostnaderna. Det är inte bara själva huvudaktiviteten som kostar pengar utan även allt annat runtomkring. Undvik problemet genom att skramla ihop extra pengar att göra utlägg med, till exempel för taxiresor under dagen eller spontana inköp i sista sekund.

2. Ni bjuder fel personer

Det kan kännas tråkigt att fråga bruden vilka hon önskar ha på sin möhippa, men om ni inte är hundraprocentigt säkra så gör det. Och om inte, fråga åtminstone brudgummen. Riskera aldrig att missa att bjuda någon eller att råka bjuda någon som inte alls borde komma.

3. Ni har ett överspäckat schema

Aktiviteter drar i regel ut lite på tiden och om ni har ett alltför späckat schema är risken att det blir stressig stämning. Boka istället in lite ”fri tid” mellan de olika sakerna ni planerar att göra, så att ni slipper jäkta iväg med andan i halsen.

4. Ni vill skämma ut bruden

Okej, let’s face it – hur kul är det egentligen att tvingas sälja kyssar på stan? Utgå ifrån att ni ska ha en rolig och minnesvärd dag tillsammans – inte att ni ska skämma ut bruden totalt. En tumregel kan vara att ni själva ska behöva göra samma pinsamhet, och tänk alltid på att skratta MED bruden och inte ÅT bruden.

5. Ni tar på er för mycket

Att planera en möhippa behöver inte vara en lika svår utmaning som att bestiga Mount Everest – det ska bara vara en rolig dag. Ta inte på er alltför mycket utan se till att alla involverade får varsina uppgifter för att dela på bördan. Det ska inte vara ett heltidsjobb att planera!

Läs även:
17 tips för att planera en perfekt möhippa
Fem städer för en härlig weekendresa våren 2016
Så reser du lyxigt till budgetpris