scener som skrämde oss

7 filmscener som skrämde skiten ur oss när vi växte upp

The Ring, Scream och Blair Witch Project. Här är filmerna som skrämde oss extra mycket när vi växte upp.
5 svenska kultfilmer – de här glömmer vi aldrig
1:51

Efter reklamen: 5 svenska kultfilmer – de här glömmer vi aldrig

(1:51)

Slå på ljud

Vissa filmscener glömmer vi aldrig - hur många kalla kårar gick till exempel genom kroppen när du såg videosekvensen i The Ring? Eller den allra första scenen i Scream?

Här är sju filmscener som, på riktigt, skrämde skiten ur oss när vi växte upp (och kanske fortfarande gör, om vi ska vara ärliga)!

Toalettscenen i Jurassic Park

Toalettscenen i Jurassic Park förändrade vår syn på toalettbesök för all framtid, vem visste att man inte ens kunde sitta säkert inne på en stängd toalett liksom? Hand upp om du också kissade extremt snabbt efter att ha sett den scenen!

Första scenen i Scream

Ja, öppningsscenen i kultrullen Scream är inget att tänka tillbaka på när vi sitter ensamma hemma direkt – än i dag. Då var mardrömmen att någon skulle ringa i telefonen (japp, stationära såklart) och börja fråga skumma saker samtidigt som man var tvungen att värja sig mot attacker från alla håll och kanter. I dag kanske vi mer är rädda för ett plötsligt Teams-samtal.

Sista scenen i Blair Witch Project

Blair Witch Project var budgetfilmen som gjorde succé över hela världen, och gjorde de flesta av oss livrädda för att tälta ensamma i skogen. Efter att ha sprungit runt i skogen och snorat och skrikigt sig hes hittar Heather sin kompis Mike i en av filmens läskigaste scener, vänd mot väggen, i ett nergånget hus – djupt inne i skogen. Nej, tack, till allt tältande för resten av livet!

Hälscenen i Jurtjyrkogården

Diskussioner kring Jurtjyrkogården gick heta på samtliga skolgårdar på 90-talet, och om du lyckades få en glimt på filmen minns du definitivt scenen där zombie-Cage skär av hälsenan på Jud Crandall.

Trappscenen i Excoristen

Även Excorsisten var en snackis och scenen där dottern Regan springer ner för trappan i en demonisk spindelformation fick det att isa till i hela kroppen. Visst kan man ännu föreställa sig henne dyka upp när man går uppför mörka trappor?

Videofilmsscenen i The Ring

The Ring handlade om ett videoband som i princip skulle döda en efter sju dagar. Och scenen där man får se själva filmen (bara det var ju obehagligt) var precis så läskig och totalt knäpp att den skrämmer skiten ur oss än i dag. Tur att VHS-banden inte längre är en del av vår vardag för vi är inte helt säkra på att vi skulle våga slå på ett.

Duschscenen i The Grudge

The Grudge kom strax efter The Ring och var precis lika skruvad den. Det speciella lätet skrämde såklart livet ur oss. Dessutom fick att tvätta håret också en helt annan innebörd efter att ha sett Sarah Michelle Gellar få en otippad hårmassage i en scen. FY! Tacka vet vi torrschampo!

Foto: TT

Relaterade artiklar
Nu öppnar ett Haunting of Hill House-spökhus – skulle du våga kliva in?
Topp 10 absolut läskigaste skräckfilmerna – enligt pulsmätare
8 anledningar till att kvinnor som älskar skräckfilmer är riktigt bra partners