Fixa årets trenddryck i jul – 3 lyxiga recept på freakshakes

Fixa årets trenddryck i jul – 3 lyxiga recept på freakshakes

Det är en hel dessert i en enda dryck. Med chockladsås, grädde, marshmellows och donuts på toppen är freakshakes den perfekta drycken när du vill skämma bort dig själv.

Läs mer: 9 serieteckningar som visa hur det är att vara kvinna på jobbet

En av årets största mat- och drycktrender har varit den extravaganta freakshaken. Den kan beskrivas som en milkshake extra allt och toppas ofta av munkar, kex, chokladsås, grädde och marshmellows. Konditorn Tea Malmegård har tagit fram tre smarriga recept som är perfekta att sno ihop under julledigheten.

Baileys Iced Coffee Latte Freakshake

Du behöver:

Ett kallt glas

Chokladsås

Hackade kaffebönor och kakaokrisp

Sugrör

1 shot espresso

1 burk kall Baileys Iced Coffee Latte

330g (6 dl) vaniljglass

Gör såhär:

Pensla glasets kant med chokladsås och rulla i kaffe/kakaokrisp. Vispa grädden med vaniljsockret och ställ åt sidan. Förbered ett glas med ringlad chokladsås i. Häll i 1 shot med espresso i glaset. Blanda Baileys Iced Coffee Latte med glass i en mixerkanna och häll i glaset. Toppa med grädden, lite pudrad kakao och ett sugrör i choklad.

Baileys Original Freakshake

Du behöver:

Ett kallt glas

Kolasås

Caramel waffle

2-3 pepparkakor

Hackade vaniljkarameller

Sugrör

520g (8 dl) vaniljglass

1 st vaniljstång

125g (1 ¼ dl) mjölk

50g Baileys Original

150g vispgrädde

Gör såhär:

Pensla glasets kant med kolasås och rulla det i krossade karameller. Skär ut mitten på caramel waffle kexet. Vispa grädden och ställ den åt sidan. Ringla kolasås i glaset. Blanda Baileys med glass, mjölk och vaniljstång i en mixerkanna och häll i glaset. Toppa med grädde, lite pudrad kakao och ett sugrör.

Baileys Chocolate Luxe Freakshake

Du behöver:

Ett kallt glas

Nougatsås

Marshmellows

Chokladmunk

Gasolbrännare

Chokladcigarrån

2 st chokladkakor

Sugrör

520g (8 dl) chokladglass

125g (1 ¼ dl) mjölk

50g Baileys Chocolate Luxe

150g vispgrädde

Gör såhär:

Lägg ett snitt i marshmellowsarna och trä över kanten på glaset. Bränn försiktigt med en gasbrännare. Vispa grädde och ställ åt sidan. Ringla nougatsås i glaset. Blanda Chocolate Luxe med mjölk och chokladsås i en mixerkanna och häll i glaset. Lägg en munk vilandes på glaskanten. Toppa med grädde, lite krossade chokladkakor, ett chokladcigarrån och ett sugrör genom munken.