Motorola Fliptelefon

Säg hej, 00-talet! Nu gör fliptelefonen comeback

Vem har inte saknat att lägga på luren genom att faktiskt göra något mer än att trycka på en knapp som inte rör sig? Nu kommer den funktionen tillbaka. Motorola har låtit fliptelefonen återuppstå - men med nya funktioner.

Alla som är uppvuxna under 90-talet minns fliptelefonen med sina knappar på nederdelen och skärm på överdelen. I vår platta telefonvärld har begreppet ”lägga på luren” visserligen samma innebörd, men absolut inte samma känsla.

Och det känns ju som att alla (okej, många) har prioriterat möjligheten att kunna ha appar och andra smartphoneprylar framför att kunna slänga på luren ordentligt.


Fliptelefonens återkomst

Men under en påkostad konferens i Los Angeles under veckan presenterade Motorola en ny version av den vikbara telefonen som fått namnet Razr. Tänk en smartphone som får barn med en fliptelefon. Avkomman bli en vikbar lur med touchskärm.

Det fina är att skärmen inte är uppdelad, den ser precis ut som en vanlig smartphoneskärm. Telefonen blir dock hälften så lång när du viker ihop den. Faktum är att den även har en skärm på framsidan.


Motorola Razr vikbar skärm

Skärmen går att vika ut på nya Motorola Razr. Foto: Motorola

Motorola Razr skärm på framsida

Den nya fliptelefonen har även en skärm på framsidan. Foto: Motorola/Steven Taylor Photography

Så stor är skärmen på Motorola Razr

För er som alltid vill ha exakta tum på skärmar kommer techdetaljerna här:

  • 6,2 tums flexskärm
  • 2,7 tums interaktiv Quick View-display

Fler varumärken satsar på vikbara telefoner

Motorola är inte det enda företaget som satsar på vikbara skärmar. Samsung har till exempel sin nya Galaxy Fold, som ser ut som en bok – men är en smartphone. Den viks vågrätt, istället för lodrätt och började säljas i Sverige i slutet av oktober. Framtiden får helt enkelt utvisa om vi är på väg in i en vikbar skärm-era.

LÄS MER:

Psykiatern Anders Hansen: ”Därför kan du inte lägga ner telefonen”

Varför har mobilen en penna? Baaam har testat Samsung Galaxy Note 10