Flora Wiström är Baaams nya bloggare

Flora Wiström är Baaams nya bloggare

I dag kickar vi igång en ny blogg på Baaam och peppen är total. Lär känna Flora Wiström här!

Flora Wiström är författare, illustratör och poddare. Hon är dessutom en inspirerande och framgångsrik bloggare – och vi på Baaam är glada och förväntansfulla över att hon i dag blir en del av oss. Från och med nu kan ni läsa hennes blogg här.

Vi tog en pratstund med Flora för att lära känna henne ännu mer!

Välkommen till Baaam Flora! Vi är superpepp på att du börjar blogga här. Hur känner du dig?

– Amen tack! Det är jag med. Nu i mars så har jag bloggat i tio år, och det känns fint att få fira in det på en ny plattform som verkligen sprakar av engagemang. Så jag är väldigt, väldigt peppad.

Vad får vi läsa om i din blogg?

– Jag tänker mig att man läser bloggar lite på samma sätt som man följer en tv-serie: man vill veta vad som ska hända härnäst. Så därför låter jag mina läsare följa med i nykärlekpsykos så väl som ångestdimma. Jag tycker om skrivande, böcker, film, vegansk matlagning, kläder och smink så det blir förstås sånt också. Och väldigt många olika sammansättningar av kompisar som masserar varandra alternativt kliar varandra i håret, har jag märkt.

Finns det något du aldrig skriver om?

– Jag outar inte andras känslor utan skriver öppet om mina egna i stället. Förutom det: Nä. Eller alltså, jag skulle ju aldrig peppa någon att rösta på SD eller äta mer kött, men det säger väl sig själv.

Vad ser du mest fram emot med att bli en del av Baaam?

– Att få vara en del av ett så skarpt team! Det finns så mycket läsvärda artiklar och bra material här inne som jag känner rimmar med mina egna åsikter. Det känns härligt.

Du kommer ju också skriva krönikor (och har redan skrivit den här!). Vad kommer vi få läsa om i dem framöver?

– Stämmer. Det vet jag inte än, för mig väcks idéerna mellan varje deadline. Men jag ju att skriva sådant som förhoppningsvis knäar patriarkatet i skrevet och sådant som kan upplevas som en varm famn att krypa in i.

Du är författare och gav förra året ut debutromanen ”Stanna”. Ge oss dina tre bästa boktips!

– Yes box ska bli! Tipsar om ”En bön för de stulna” av Jennifer Clement, ”Jag heter inte Miriam” av Majgull Axelsson och ”Allt jag inte minns” av Jonas Hassen Khemiri.

Du lagar mycket vegansk mat. Vilket är ditt bästa veganska recept?

Livets gryta!

Hur ser den perfekta söndagen ut?

– Jag lyckas vakna upp utvilad trots att jag antagligen var ute och festade dagen innan. Jag och min kille äter toast i sängen framför OC och har svinmysigt sex. Sedan går vi ut på stan. Jag hittar ett par perfekta blåjeans och det är inte ens jobbigt att tränga in sig i omklädningsrummet och prova dem. Det är obviously sol ute, kanske maj månad. Vi möter upp några kompisar på ett café och så sitter alla och kliar mig i håret eller stryker mig över armarna (du sa den perfekta söndagen!). På kvällen åker vi ut till mina föräldrar och äter middag med varsin katt i knät. Fan vad sugen jag blev på att göra detta nu.

Vad händer i vår?

– Nästa vecka åker jag till Lissabon och stannar där i två månader. Det är vad som händer. Jag tänkte försöka mig på att skriva en bit på bok nummer två, och så ska jag läsa böcker, promenera och pilla mig i naveln. Och jobba med bloggen och podden (Flora & Frida) förstås!

Välkommen igen fantastiska Flora!

Här hittar du Floras blogg!

Foto: Flora Wiström