frankrikes vackraste platser

BAAAMs guide till Frankrikes vackraste platser

Frankrike är ett populärt resmål då det är ett land som erbjuder väldigt många fina platser med historiska sevärdheter och kulinariska upplevelser. CHIC har listat tio platser runtom i Frankrike som är väl värda ett besök.

Frankrike är ett land som har mycket att erbjuda. Det första du tänker på är kanske Paris, men fastna inte där. Staden är dock en perfekt utgångspunkt om du är ute efter att uppleva andra delar av landet.

Det finns gott om resmål att välja mellan och det kan vara svårt att veta hur du ska planera din rutt. Baaam har listat Frankrikes tio vackraste platser som har fått bra rekommendationer från andra resenärer. Spana in dem nedan och låt dig inspireras!

1. Paris

Det är egentligen inte så mycket att orda om – när du är i Frankrike måste du helt enkelt besöka huvudstaden Paris. De mest besökta platserna i staden är Eiffeltornet, Triumfbågen och Disneyland, men även den välkända katedralen Notre Dame. Många menar dessutom att du inte har varit i Paris på riktigt om du inte har tagit dig till Louvren och inspekterat Mona Lisa. Om du behöver en paus i sightseeingen så finns det gott om butiker att besöka och mysiga caféer att avnjuta en fika på. Den romantiska stämningen i staden går det dessutom att ta på!

2. Mont Saint-Michel

Om du vill bli helt uppslukad av Frankrikes fantastiska natur och skönhet, måste du åka till Mont Saint-Michel som ligger i Normandie-regionen. Staden har kallats för en av Frankrikes mest vackra syner, framför allt på grund av det slottsliknande komplexet med kloster och klosterkyrka som ligger högt uppe på ett berg. I staden finns det gott om bra restauranger, butiker och platser att klättra på. Du kommer även att få njuta av en fantastisk utsikt över landskapet, och havet som omger platsen.

3. Versailles

Fransmännen kallar palatset i Versailles för ”Chateau de Versailles”, medan turisterna helt enkelt kallar det för en mycket vacker plats som tar andan ur en. Slottet med slottsparken blev år 1979 uppsatt på Unescos världsarvslista. Själva staden i sig är också häpnadsväckande och definitivt värd ett besök, det tar dessutom bara 40 minuter att ta sig dit med tåg från Paris.

4. Franska rivieran

Den franska rivieran är välkänd för sina vackra städer och byar som ligger längs med kusten. Här kan du hitta allt från exklusiva boenden, till mer enkla. De mest populära resmålen är Cannes, St. Tropez, Nice, Antibes och La Turbie. Hit åker du som är ute efter avkoppling, god mat och ett bra nattliv. Vad gäller omgivningarna och pulsen så lovar vi dig att du kommer att trivas bra!

5. Fontainebleau

Om du har planerat att stanna en längre period i Paris så är det många besökare som rekommenderar att du sätter dig i bilen och åker en timme till Fontainebleau för aktiviteter med familjen. Den största aktiviteten är såklart ett besök i staden Fontainebleau, men också fågelskådning, klättring och vandring är mycket populärt här.

Läs även:
Baaams guide till Italiens vackraste guldkorn
Baaams ultimata guide till Palma – den nya it-staden
Modeprofilernas bästa restips inför sommaren 2016

6. Lourdes

Den heliga platsen Lourdes ligger i en stad som har expanderat som en destination dit religiösa pilgrimsvandrar under våren, sommaren och hösten. Lourdes drar folk från hela världen för dess helande vatten som har gjort platsen till en viktig plats för troende, men också för turister. Visst ser det vackert ut?

7. Chambord

Chateau de Chambord ligger i den lugna och fina Loiredalen nära staden Chambord där du hittar massor av shopping, restauranger och fina hotell. Det stora dragplåstret här är dock slottet Chambord som har fler än 400 rum och fantastisk utsikt över den franska landsbygden. Ett ställe du inte vill missa när du besöker Frankrike!

8. Lyon

Lyon är Frankrikes tredje största stad efter Paris och Marseille och ligger belägen där floden Saône mynnar ut i Rhône. Staden lockar turister från hela världen med goda lokala maträtter. Om du tycker om mode, att shoppa, smakrik mat och lokala delikatesser så är Lyon en stad du inte får missa.

9. Aix-en-Provence

Enligt flera ledande reseguider är ”Aix” huvudgata en av de mest vackra i hela Europa, och kanske i hela världen. Själva staden erbjuder ett flertal kända muséer, gott om butiker, kyrkor och fängslande platser att promenera på. Aix-en-Provence är en plats som erbjuder ren skönhet och avkoppling, helt enkelt.

10. Strasbourg

Staden ligger precis på gränsen mellan Tyskland och Frankrike och den erbjuder en internationell känsla eftersom Strasbourg är högkvarteret för Europaparlamentet. Det finns även mycket historia att hitta i staden vilket gör den till en mysig plats att promenera runt på. Det tar ungefär två timmar med tåg att åka till Strasbourg från centrala Paris.

Läs även:
Packa som ett proffs! Så slipper du skrynkliga kläder när du reser
Fem bästa städerna i Europa för en weekendresa våren 2016
Restips! Fem knep för att resa lyxigt till budgetpris

Foto: IBL