Baaam testar: Så bra är nya Iphone XS Max

Baaam testar: Så bra är nya Iphone XS Max

För några veckor sedan presenterade Apple att de lanserar tre nya telefoner – Iphone XS, Iphone XS Max och Iphone XR. Vi har testat Iphone XS Max och så här tycker vi om den.

Ingen kan väl ha missat att Apple släppt tre nya telefoner: Iphone XR, Iphone XS och Iphone XS Max. Här kan du läsa allt om de nya modellerna. Kritiken Apple fått är dock att telefonerna har ett rätt så saftigt pris, minst sagt. Så frågan vi alla ställer oss är ju – ska man köpa en? Är det värt?

Tur då att vi på Baaam kan hjälpa dig att reda ut åtminstone det! Vi har fått testa high end-modellen Iphone XS Max och här är vad vi tycker om saken.


Utseende

Iphone XS Max har en retina-skärm på 6,5 tum som ska ha den högsta pixeltätheten av alla Apples produkter, något som ger en bättre användarupplevelse. Precis som Iphone X har Iphone XS Max ingen hemknapp utan skärmen tar upp hela telefonens framsida och du använder Face-ID för att låsa upp den.

Om du tidigare inte använt någon av Iphones plus-modeller så kommer du att tycka att den här är riktigt stor – vilket den är! – men du vänjer dig snabbt. Det kan dock emellanåt vara svårt att hantera telefonen med en hand. Fördelen med en stor telefon är dock att om du gillar att titta på film eller Youtube på mobilen, så är den superbra. Du kan också välja att ställa in hur du vill komma åt olika saker i telefonen för att lättare kunna använda den med en hand.


Fota och filma

Kameran är definitivt det bästa med Iphone XS Max. Telefonen har en 12 megapixel-kamera och en ny funktion som kallas Smart HDR, vilket innebär att kameran tar flera bilder i olika exponeringar samtidigt och därefter sätter ihop dem för att skapa den bästa bilden. Något som verkligen fungerar. Den nya kamerasensorn gör det också lättare att ta bra bilder i dåligt ljus men är det mörkt så funkar det fortfarande inte.

Porträttläget som tidigare funnits hos både Iphone X och Iphone 8 plus är också uppdaterat och låter dig ta ännu bättre bilder men också redigera dem i efterhand. Nu kan du bland annat lägga till studioljus samt ändra skärpedjupet manuellt.

Precis som Iphone X kan du med Iphone XS Max använda porträttläget igenom den främre kameran vilket definitivt gör dina selfies bättre.

Iphone-xs-max-portrattlage

Så här ser tre olika porträttlägen ut på exakt samma bild.

När det kommer till video har Apple förbättrar ljudinspelningen, och du kan nu spela in ljudet i stereo när du filmar. Även uppspelningen av ljud i exempelvis en film är mycket bättre. Du kan höra att ljudet rör sig från den ena högtalaren till den andra när någon rör sig i filmen vilket skapar en bättre upplevelse.


Batteri

En av det viktigaste frågorna när det kommer till en ny telefon är: hur är batteritiden? Enligt Apple ska Iphone XS Max har 90 minuter bättre batteritid än Iphone X. Min uppfattning är att batteritiden är väldigt bra, vilket den oftast är hos nya telefoner i början. Min telefon har hållit i ungefär två dagar utan att ha behövts laddas, och då har jag tittat på Youtube, använt sociala medier och smsat samt ringt.

Iphone XS Max kan laddas trådlöst vilket är smidigt dock får du inte med en sådan laddare utan det måste köpas separat.


Sammanfattning

Jag tycker att det bästa med Iphone XS Max definitivt är kameran. Bilderna blir bättre och att du i efterhand själv kan leka med skärpedjup och ljussättningen gör det ännu bättre.

Jag har inte använt Face-ID tidigare och är överraskad över hur smidigt det fungerar. Telefonen är snabb på att reagera och låsa upp sig så fort jag tittar på den men om ljuset är dåligt där jag är kan den emellanåt vara segare.

Även om telefonen kan kännas väldigt stor så ger den stora skärmen något extra och gillar du att titta på serier eller filmer genom telefonen så passar den perfekt, särskilt eftersom ljudet nu också är väldigt mycket bättre.

De största skillnaderna mellan Iphone XS Max och Iphone X är den större skärmen, 6,5 tum jämfört med 5,8 tum, samt att kameran är bättre än tidigare.

Ännu mer tech-nyheter:

4 grymma funktioner som finns på din Iphone redan nu
Dolda funktionen – så gör du om din Iphone till ett överfallslarm
Vi lät tre Iphone-älskare byta till Android i fem dagar – så gick det

Foto: Apple

Artikeln publicerades först på Frida.