Frozen margarita på en pinne (det här är sommarens bästa vuxenglass)

Melon och tequila i form av en underbar glass – så somrigt, så snyggt.
2:12

Efter reklamen: 3 ROSA SOMMARDRINKAR

(2:12)

<p>*Lillet Spritz med grapefrukt*</p><p>3 cl Lillet Rosé (Går även bra med blanc)</p><p>2 cl Persikolikör eller persikosaft</p><p>2 cl Limejuice</p><p>1 cl Sockerlag</p><p>Toppa med grapefruktsoda.</p><p>Häll Lillet, persikolikör, lime och sockerlag i ett vinglas, fyll på med is &amp; toppa med sodan. Rör runt. Dekorera med en skiva grape &amp; mynta.</p><p>*Hallondrink med gin*</p><p>3 cl gin</p><p>1 cl Torr Vermout (Kan uteslutas)</p><p>2 cl Citronjuice</p><p>2 cl sockerlag</p><p>2 cl hallonpuré eller ett par mosade hallon.</p><p>Äggvita eller kikärtspad för vegansk variant.</p><p>Pastis</p><p>Häll alla ingredienser i en shaker med is, skaka, sila &amp; häll upp i ett cocktailglas!</p><p>*Rabarber-mojito*</p><p>5 cl ljus rom</p><p>3 cl limejuice</p><p>3 cl rabarbersaft koncentrat eller sockerlag med rabarber</p><p>Häll allt i ett högt glas, fyll upp med is och rör om. Dekorera med rabarber &amp; mynta.</p><p>Spraya pastis över drinken för en härlig lakritston, gifter sig fint med hallonen.</p>

De här läskande margarita-glassarna blir en succé på sommarfesten. Receptet kommer från en av sommarens härligaste receptböcker, ”Sommarmat på stora fat” av Cecilia Lundin och Ulla Karlström. Massor av recept på god och enkel mat, snacks och desserter att bjuda på under årets ljusa månader.


Ingredienser

(8 glassar)

Tid: 15 minuter + 9 timmar i frysen

900 g ogenmelon

3⁄4 dl strösocker

1⁄2 dl vatten

3 lime

1⁄2 dl tequila

Tillbehör:

Salt

Ev limeklyftor


Gör så här:

* Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Mixa den till en slät puré med mixerstav. Mät till 500 gram puré.

*Koka upp socker och vatten i en kastrull. Låt kallna. Skölj 1 lime noga i ljummet vatten. Riv skalet. Halvera den limen och de andra två och pressa ut 1 dl saft. Blanda melonpuré, sockerlag, limeskal, limesaft och tequila.

* Fördela smeten i glassformar. Ställ formarna i frysen tills de börjar få ett tunt islager på ytan, det tar cirka 1 timme. Sätt pinnar i formarna. Låt frysa cirka 8 timmar.

* Skölj formarna hastigt i kallt eller ljummet vatten och dra försiktigt men bestämt ut dem ur formarna. Servera glassen med lite salt och eventuellt limeklyftor.

 

Fler härliga sommarrecept

Hittar du i receptboken ”Sommarmat på stora fat”.


Missa inte!
Fem lyxiga recept med vattenmelon