De här läskande margarita-glassarna blir en succé på sommarfesten. Receptet kommer från en av sommarens härligaste receptböcker, ”Sommarmat på stora fat” av Cecilia Lundin och Ulla Karlström. Massor av recept på god och enkel mat, snacks och desserter att bjuda på under årets ljusa månader.
Ingredienser
(8 glassar)
Tid: 15 minuter + 9 timmar i frysen
900 g ogenmelon
3⁄4 dl strösocker
1⁄2 dl vatten
3 lime
1⁄2 dl tequila
Tillbehör:
Salt
Ev limeklyftor
Gör så här:
* Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Mixa den till en slät puré med mixerstav. Mät till 500 gram puré.
*Koka upp socker och vatten i en kastrull. Låt kallna. Skölj 1 lime noga i ljummet vatten. Riv skalet. Halvera den limen och de andra två och pressa ut 1 dl saft. Blanda melonpuré, sockerlag, limeskal, limesaft och tequila.
* Fördela smeten i glassformar. Ställ formarna i frysen tills de börjar få ett tunt islager på ytan, det tar cirka 1 timme. Sätt pinnar i formarna. Låt frysa cirka 8 timmar.
* Skölj formarna hastigt i kallt eller ljummet vatten och dra försiktigt men bestämt ut dem ur formarna. Servera glassen med lite salt och eventuellt limeklyftor.
Fler härliga sommarrecept
Hittar du i receptboken ”Sommarmat på stora fat”.
Missa inte!
Fem lyxiga recept med vattenmelon