inredningsmissar

Fyra vanliga inredningsmissar du gör hemma (som gör en inredare galen!)

Har du koll på vilka vanliga misstag du begår när du inreder hemma? Om inte, kolla in det här.

Inredning är ett stort intresse för många, men det finns flera fallgropar att undvika när du ska inreda hemma – åtminstone om du vill göra det som ett proffs. Baaam har koll på fyra vanliga missar du gör hemma som gör en inredare helt galen.

Klicka in i bildspelet och se missarna du kan undvika!

Klicka vidare – hur många missar gör du?

Att ha en alldeles för stor soffa för ett rum eller att placera en liten växt mitt i ett stort rum gör en inredare galen, menar inredningsdesignern David Kleinberg. ”Det gör mig helt galen”, säger han.

”Jag blir ofta förvånad över hur folk möblerar sina vardagsrum. Så mycket öppna ytor, men alla möbler står klistrade längs väggarna”, säger Whitney Stewart. ”Hur ska du kunna ha en trevlig konversation om du måste skrika rakt över rummet?”. Tänk dig att en soffa pratar med en annan soffa eller fåtöljer, är hennes tips.

”Det finns inget värre än taklampor som får dig att känna dig som att du står på en scen”, säger inredningsdesignern Barclay Butera till Harper’s Bazaar. Han rekommenderar istället att du är noga med att placera flera ljuskällor i varje rum och att du har dimmerbelysning på samtliga taklampor.

”Det är mer balanserat att placera ljus på olika ställen i rummet”, säger designern Albert Hadley, och syftar på att ljus inte bara behöver stå på bordet, utan kanske även i en bokhylla, på en byrå eller i en avstängd öppen spis.

Läs även:
Fyra knep för att bädda sängen snyggt à la Pinterest
Här öppnar Zara Homes tredje butik i Sverige
Topplista! Sveriges bästa hotell 2016