Hallonlakritsskalle kommer nu som glass

Gillar du hallonlakritsskallar? Nu kommer glassen!

Godisglassvågen fortsätter att skölja över oss. Nästa godis att bli en glass är Bubs klassiker hallonlakritsskalle. Men orkar marknaden verkligen svälja mer godisglassar? Eeeh, ja. Det kan ju knappast finnas för många hallonlakritsglassar.

Trodde du att vågen av godisglassar som har sköljt över oss i vår var över? Tänk om. Nästa våg bär med sig en smak av hallonlakrits och får oss att otåligt vänta på den välkända melodin från Hemglass.

Lagom till sommaren kommer nämligen Hemglass nyhet Glass-skalle att börja säljas i glassbilarna och visst har den fått både sin smak och sin form från Bubs klassiska gelégodis.

– Vi är väldigt stolta och glada att få presentera Glass-skalle tillsammans med Bubs Godis. Vi har jobbat länge för att få fram den perfekta konsistensen och smaken på glassen till Sveriges mest älskade godis. Nu hoppas vi att det kan bli Sveriges mest älskade glass också, säger Anders Granath, chef för affärsutveckling på Hemglass Sverige.

Ända sedan hallonlakritsskallen började säljas som godisbit 2001 har vi varit galna i smakkombinationen hallon och saltlakrits. Geléskallen har med tiden utvecklats och finns nu som choklad, skum, i lösvikt, i påse och under en period fanns den faktiskt som mineralvatten när någon på Loka verkar ha hittat på smaker under inflytande av någon sorts drog. Att vi gillar hallonlakrits fattade Hemglass redan tidigare i våras när de lanserade den svart-rosa Kärleksbåten.

Den nya hallonlakritsglassen Glass-skalle serveras på pinne.

Den nya hallonlakritsglassen Glass-skalle serveras på pinne.

Dödskalle på pinne

Glass-skallen har formen av en dödskalle och är, precis som godiset, rosa och svart. Om du har smakat skumvarianten av godisskallen kommer du att känna igen den, för glassen är mer lik den än originalet.

Men behövs verkligen den här när det nyss kom en hallonlakritsbåt? Svaret är ja, det kan inte finnas för många hallonlakritsglassar, och här slipper vi den oblatliknande båtstruten från Kärleksbåten utan får njuta av glassen från en pinne.

Glass-skallarna kommer att kunna köpas från Hemglassbilen från och med juni i förpackningar om åtta glassar.

Foto: TT/Hemglass

 

Läs mer:

Hemglass nyheter våren 2019 – vi har smakat

Klassiska Tutti Frutti-godiset blir en ny glass

Så smakar de nya fikaglassarna från GB och Sia