Gin med smak av brysselkål lagom till jul

Gin med smak av brysselkål lagom till jul

Gin med smak av brysselkål – kan det vara något? Ja, i alla fall om man frågar skotska Pickery's som har tagit fram den gröna drycken. Men om den passar i just din G&T återstår att se.

Den skotska sprittillverkaren Pickering har redan fått ordentlig julfeeling och har lanserat en presentlåda med sex stycken små ginflaskor med olika smaker. Presentboxen har kommit i en ny variant under flera år och flaskorna i sig ser ut som små julgranskulor i olika färger. I år är en av dem grön.

Det är den här gröna flaskan som har fått sprit- och drinkälskare världen över att både rygga tillbaka och nosa nyfiket. Ginen i den gröna flaskan smakar nämligen som brysselkål.


Nötig med en pepprig tvist

”Det var en intressant utmaning att försöka balansera den omisskännliga smaken av brysselkål för att få precis rätt smak. Och destilleriet luktade väldigt speciellt under tiden ginen framställdes”, står det i pressmeddelandet.

Inte mindre än 100 kilo brysselkål gick åt i produktionen, så man kan ju tänka sig att lukten inte gick obemärkt förbi. Ginen beskrivs av tillverkaren att ha en söt, lite nötig smak med en grön och lätt pepprig tvist. Hur den går ihop med tonic framgår inte…

I pressmeddelandet går också att läsa att de hoppas att ginälskare kommer att vara taggade på att säkra sitt exemplar av världens första brysselkålsgin.


Du kan köpa brysselkåls-ginen från Sverige

De övriga ginjulkulorna har klassiska julsmaker, om man är från England. De smakar klementin, tranbär, päron och kanel, fikonpudding samt plommon och ingefära.

Om du nu känner att du inte vill något hellre än att testa att blanda helgens G&T med brysselkålssmakande gin så har du faktiskt möjlighet att köpa den även från Sverige via sajten masterofmalt.com. Presentasken går då loss på drygt 340 kronor plus frakt.

Du som inte känner att en grön gin med brysselkålsmak är något för dig kan istället satsa på någon annan smaksatt gin, till exempel den ljust rosa Pink gin från Stockholms bränneri, som har en underbar smak av enbär, rosor, lingon och rabarber. Eller så kan du helt sonika smaksätta ginen själv.

 

Läs mer:

Lyxiga och enkla romdrinkar till helgen

Trött på gin? Här är fem vodkadrinkar att testa istället

Glöm varannan vatten – nu gäller mindful drinking