glasvägg inomhus!

Inred rätt med en glasvägg – trenddetaljen nummer ett just nu

Att ha en glasvägg inomhus har blivit en riktig trenddetalj i inredningskretsar det senaste året. Förutom att den är snygg så fyller den flera praktiska funktioner hemma.

Att inreda med en glasvägg inomhus har verkligen tagit den skandinaviska inredningsvärlden med storm. Den är inte bara stilren och ger rummet en luftig känsla, utan ha även flera smarta funktioner och fungerar som en naturlig avdelare i rummet om du bor litet. Baaam har gjort researchen kring glasväggen åt dig – så att du slipper.

Läs mer: Fem saker att tänka på när du ska renovera badrummet

Ljusinsläpp

Har din etta ett vardagsrum som är “onödigt” stort? Att sätta upp en vanlig innervägg kan lätt skymma dagsljuset och ge en trist instängd känsla. Med en transparent glasvägg kan man slå två flugor i en smäll genom att både addera ett rum samt göra det möjligt för solen att titta in. Superbonus!


Foto: Jeremias Mielonen för Notar

Lura ögat

Glasväggen kan i själva verket göra att lägenheten ser större ut. Ett avdelat utrymme ger uppfattningen om fler rum – dessutom ser hemmet ljust och luftigt ut!

Kvadratsmart

En extra vägg gör det möjligt för fler möbler att ta plats i hemmet. Ställ upp några tavlor lutandes mot väggen, eller varför inte en soffa? Att ha fler inredningsmöjligheter är alltid en bonus!


Foto Adam Helbaoui/Kronfoto Styling och design ScandinavianHomes för Skandiamäklarna

Utseende

Låt glasväggen bli en del av inredningen. Skräddarsy designen helt själv genom att välja glastyp, rammaterial, färg och storlek på spröjs – med eller utan dörrar. En vägg som nästan ingen annan har – helt enkelt!


Foto Ulrika Nihlén Styling Åsa Copparstad för Fantastic Frank

Research

För att göra visionen till verklighet behövs genomarbetad research. Kolla upp vilka mått som gäller för att få fram rätt prisklass. Det är väldigt viktigt att glasväggen är hållbar, så kolla upp vilka material som rekommenderas. Det finns många företag som kan hjälpa dig!

Här kan du köpa en glasvägg

Vallonia.se

Kompanjonen.se

Södra vägens glasmakeri

Nordic dörrfabrik


Foto Thinkstock

Läs mer:
Köksinspiration: 27 trendiga kök att inspireras av
Badrumsinspiration: 31 snygga badrum att inspireras av
Så ser vårens inredning 2017 ut hos H&M Home