löjromssemla

Glöm alla andra semmelvarianter – här kommer löjromssemlan!

Semmelvarianterna avlöser varandra, och många tolkningar blir riktigt bra. Men DET HÄR? Det måste ju vara en livsnjutares ultimata drömsemla.
Så gör du semmelhotshots
Slå på ljud

Semlan har vid det här laget varit med om otaliga nytolkningar. Men hur nytänkande de än är, brukar den söta grunden med mandelmassa och kardemumma ändå vara nyckelingredienser.

Men, nu lanserar Hotel Clarion Sign i Stockholm en annan tolkning av semlan – och det är inte vilken tolkning som helst!

Här satsar man nämligen på en matigare variant, baserad på några av de mest svenska smakerna vi har – löjrom från Kalix, crème fraîche och dill.

Varför har ingen kommit på det här tidigare?

”Alla gillar semla och alla gillar löjrom”

Alla gillar semla och alla gillar löjrom, därför tyckte jag att det var dags att förena dessa två smaker, varför inte kombinera med ett gott glas champagne? Vi har experimenterat i några månader och jag är mycket nöjd med resultatet, säger David Viklund, Food & Beverage manager på Clarion Hotel Sign.

Kalixlöjrom, Västerbottenbrioche, dill och vispad crème fraîche

Semlan på Clarion Sign består av ett hembakat briochebröd med Västerbottensost, vispad crème fraîche, dill och det hela toppas med svensk löjrom från Kalix.

För den som inte bor i närheten eller vill ge sig ut i dessa tider låter det ändå inte helt orimligt svårt att prova på att svänga ihop något liknande hemma? Här hittar du till exempel ett recept på brioche sliders med Västerbottenost.

För visst blir man sugen?

Relaterade artiklar
Nu kommer Sandwich-glass som smakar semla
Billig skumpa? Ja! Här är bästa bubblet under 200 kronor