Recept på drink Hugo

Glöm Aperol Spritz – i sommar dricker vi fläderbubblande Hugo

I år har vi sippat på en god Aperol Spritz när det vankats aw. Men nu har en ny favorit seglat upp på drinkhyllan – Hugo!
1:00

Efter reklamen: Så gör du Gin och tonic med fläder och hallon

(1:00)

Somrig gin och tonic med fläder, citron och hallon. Så här enkelt gör du drinken.

När det vankas sommar dricker vi gärna något bubbligt och läskande i solen. De senaste åren har Aperol Spritz varit det självklara valet och även om det fortfarande är en storfavorit har vi börjat leta efter något nytt som kan ersätta den när det vankas aw. Och nu har vi hittat vad vi sökt efter!

Hugo heter drinken och är redan given på uteserveringar runt om i Centraleuropa. Originalet innehåller något slags mousserande vin (gärna prosecco!) men den går såklart också att göra med alkoholfria alternativ. Vad gör just Hugo så god då? Jo, men vad sägs om bubblande skumpa, fräsch fläder och så lite syra i form av citronjuice på det? Så gott!


Hugo

Du behöver:

ca 2 glas

30 cl prosecco (eller annat mousserande vin)

4 cl koncentrerad flädersaft

4 cl citronjuice

2 knippen myntablad

Isbitar

Lime eller citron till dekoration

Gör så här:

Tid: 5 minuter
1. Lägg myntan i två glas, både drinkglas och vinglas fungerar. Häll sedan över citronjuicen.
2. Muddla myntan med citronen lite lätt så att oljan pressas ur bladen. Det går fint att göra med en sked.
3. Fyll på med is i glasen.
4. Häll över flädersaften och toppa upp med kyld prosecco.
5. Rör om och dekorera med myntablad eller en skiva lime eller citron. Klart!

Foto: TT