När det vankas sommar dricker vi gärna något bubbligt och läskande i solen. De senaste åren har Aperol Spritz varit det självklara valet och även om det fortfarande är en storfavorit har vi börjat leta efter något nytt som kan ersätta den när det vankas aw. Och nu har vi hittat vad vi sökt efter!
Hugo heter drinken och är redan given på uteserveringar runt om i Centraleuropa. Originalet innehåller något slags mousserande vin (gärna prosecco!) men den går såklart också att göra med alkoholfria alternativ. Vad gör just Hugo så god då? Jo, men vad sägs om bubblande skumpa, fräsch fläder och så lite syra i form av citronjuice på det? Så gott!
Så gör du drinken Hugo
Du behöver:
ca 2 glas
30 cl prosecco (eller annat mousserande vin)
4 cl koncentrerad flädersaft
4 cl citronjuice
2 knippen myntablad
Isbitar
Lime eller citron till dekoration
Gör så här:
Tid: 5 minuter
1. Lägg myntan i två glas, både drinkglas och vinglas fungerar. Häll sedan över citronjuicen.
2. Muddla myntan med citronen lite lätt så att oljan pressas ur bladen. Det går fint att göra med en sked.
3. Fyll på med is i glasen.
4. Häll över flädersaften och toppa upp med kyld prosecco.
5. Rör om och dekorera med myntablad eller en skiva lime eller citron. Klart!
Letar du efter fler drinkrecept? Här hittar du mängder av tips på härliga drinkar till alla tillfällen – från mingel till fest!
Foto: TT