Glöm take away-muggen – nu kan du äta (jo!) en kopp kaffe

Glöm take away-muggen – nu kan du äta (jo!) en kopp kaffe

Är du också koffeinberoende? Då är det här en nyhet för dig. Nu finns nämligen kaffekuber du kan tugga för din dagliga dos.

Läs mer: Kaffedrickare? Grattis, forskning visar att du lever längre

Om kaffe är det första du tänker på när du vaknar på morgonen är du inte ensam om det. Koffeinberoende kan mycket väl vara ett av de mest utbredda – och socialt accepterade – beroendena vi har i detta avlånga, kaffehävande land. Det är dock sällan kaffenyheter får vår puls att gå upp likt en dubbel espresso på morgonen – förrän nu.


Höstens stora kaffenyhet stavas tuggbart kaffe – jo, du hörde rätt. Från Go Cubes finns nu kaffe som du kan kasta ned i handväskan utan att öppna den och se alla dina tillhörigheter dränkta i det svarta guldet.

Läs också: Smarrigaste kaffetrenden – så gör du egen cold brew


Enligt produktbeskrivningen innehåller varje kub en halv kopp kaffe och ämnen som ska motverka darrigheten som för mycket koffein kan ge. Dessutom är de små kuberna veganska, glutenfria och gelatinfria och kommer i smakerna mocha, latte och gammalt hederligt bryggkaffe.

Amazon säljs 20 kuber för 290 kronor, så nog är de något dyrare än snutkaffet på hörnet. Men för att överleva allt från långflygningar, långa möten och stressiga morgnar kan det kanske vara värt de extra kronorna.


Vi vill bara höja ett varningens finger. De må se ut som små marmeladkulor men att trycka i sig en handfull kan ha något obehagliga efterverkningar. Det är helt enkelt kaffe i tuggform, inte godis. Kan vara bra att tänka på innan man mättar tre-suget med en koffeinöverdos.