Pepparkakstryfflar
Receptet gäller för 25 stycken

Du behöver:
150 g pepparkakor
1 dl naturell färskost
50 g mandelmassa
200 g mörk choklad
Florsocker
Gör så här:
Mixa pepparkakorna fint i en matberedare. Klicka i färskost och mandelmassa och kör till en jämn smet. Ställ ev en stund i kyl och rulla sedan till små kulor. Låt stå i kyl ca 1 tim. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Doppa kulorna i chokladen och lägg dem på bakplåtspapper.
Polkagrisknäck

Receptet gäller för 75 stycken.Bildkälla, receptkälla
Du behöver:
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1 dl polkagrisar
4 droppar pepparmyntsolja
2 msk smör
Gör så här:
Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock, rör om då och då. Koktid ca 15 min i en vid kastrull eller ca 30 min i en kastrull med mindre botten.
Krossa polkagrisarna, hälften i taget, i en mortel. Rör ner pepparmyntsolja, polkagrisar och smör i smeten. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara i kyl.
Saffranscupcakes med vit frosting

Receptet gäller för 15 stycken.
Bildkälla, receptkälla.
Du behöver:
Muffins:
2 st ägg
1,5 dl socker
0,5 g saffran
1 tsk vaniljsocker
1 dl raps- eller majsolja
3,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
Glasyr:
60 g smör (mjukt)
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk citron (färskpressad juice)
100 g cream cheese
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop ägg, socker, vaniljsocker och saffran i en bunke så att det blir pösigt. Tillsätt olja. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en annan bunke, och rör försiktigt ner det i äggsmeten med en sked. Varva med mjölken. Ställ ut muffinsformar på en plåt eller i en muffinsform och fyll dem nästan ända upp med smet. Grädda i mitten av ugnen i cirka 12 minuter.
Glasyr: Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt. Vispa ner cream cheese. När cupcakesen svalnat, bred eller spritsa på glasyren och låt stelna lite. Garnera med glitter, sockerpärlor eller strössel.