Granit släpper möbelkollektion 2019

Granit lanserar sin första egendesignade möbelserie – se den här

I mars släpper inredningskedjan Granit sin första egendesignade möbelserie, med fokus på flexibel förvaring och funktion.

Vi har lärt oss att förknippa Granit med det enkla och användbara. Och den nya serien är inget undantag. Modulär består av fyra moduler: en hyllstege, en bänk med en låda på hjul, en boxmodul med trappsteg och en boxmodul med hyllplan. Möblerna har rena linjer och är – som Granits övriga inredning – neutrala i färgerna.

Tanken är att du ska kunna använda möblerna i hemmets alla rum och förändra dem över tid – istället för att byta ut dem.

Det fyra modulernas hyllplan, sittplatser, trappsteg och lådor kan tillsammans bli lite vad du vill – och möblerna är skapade för att vara lättmöblerade.

– Serien är med sin enkla form något som passar i alla rum och alla stilar, säger Eva-Lena Degerhäll, som är konceptutvecklingschef hos inredningskedjan.

Granits nya möbler är inspirerade av funktionalismen

Granit kallar Modulär-serien för en hyllning till enkelheten och funktionen. Och inspirationen kommer från funktionalismens mest hyllade skola för konst, formgivning och arkitektur: Tyska Bauhaus, som firar 100-årsjubileum i år.

Hållbarhet – en trend som är här för att stanna

Granit lyfter, som många andra inredningsföretag våren 2019, fram hållbarhetstanken:

– Vi vill samtidigt inspirera till ett mer långsiktigt tänk i hemmet, där man kan bygga istället för att byta ut och köpa nytt, säger Eva-Lena Degerhäll.

Granit startades 1996, med idén att skapa produkter i svart, vitt, grått och naturfärger, som skulle fungera i alla hem, oavsett rådande trender. Då var det nytt, nu pratar alla om design som klarar många säsonger. Tiden kunde helt enkelt inte vara mer rätt för det här varumärket att ta klivet vidare till egen möbeldesign.

Möblerna i den nya serien lanseras hos Granit i mars 2019 och får priser mellan 599 och 1299 kronor.

Foto: Granit

Läs mer:

Nu släpper Ikea ny katalog – smygkika på vårens nyheter

Rotting, ek och tidlös design – kika på H&M Homes möbelnyheter