människor som badar

Guide: De bästa badplatserna i Stockholms innerstad

Du behöver inte ta dig långt ut i skärgården för en bra badplats. Baaam listar de bästa badplatserna i Stockholms innerstad.

Läs mer: 12 säkra tecken på att du lider av vätskebrist

Värmen släpper inte sitt grepp om Sverige och ett bad (eller fem) är nödvändigt för att ta sig genom dagen. För dig som är kvar i huvudstaden, med sämre möjligheter att ta dig ut i skärgården och mer avlägsna badorter, har vi samlat de bästa badplatserna i Stockholms innerstad som du smidigt kan ta dig till med kollektivtrafik.


Fredhällsbadet

människor solar på bryggan vid fredhällsbadet

Foto: Holger Ellgaard

Ett populärt klippbad på Kungsholmen med tillhörande bryggor och trädäck. Badet är öppet för allmänheten under juni-augusti mellan klockan 9-19, annars tillhör det inhägnade området Fredhälls badklubb. Längre ut på klipporna finns det inga badstegar utan du får kravla dig upp på klipporna bäst du kan. Klipporna och det djupa vattnet gör att badplatsen inte är särskilt populär bland barnfamiljer. Kom tidigt för att få en bra plats.
Så tar du dig hit: T-bana till Kristineberg.

Läs mer: Är din lägenhet galet varm? Du kan få pengar av hyresvärden

Oxhålsbadet

oxhålsbadet

Foto: Stockholms stad

En badplats på Stora Essingen med tre stora badbryggor, badstegar, gräsmatta och trädäck. Ett riktigt fint men litet bad som kanske lätt glöms bort. Se upp för båttrafiken nu på sommaren.
Så tar du dig hit: Buss 1, 56 eller 91 till Flottbrovägen.

Tanto strandbad

människor som badar vid tanto strandbad

Foto: Thomas Karlsson/ DN/TT

Kanske det mest populära badet i centrala Stockholm, i alla fall om vi ska gå efter mängden folk. Här finns det en sandstrand, långa bryggor, hopptorn och klättervägg. En varm sommardag är det packat med folk och det kan lätt kännas stökigt och smutsigt. Men på plussidan ligger badet väldigt centralt, bara en kort promenad från Hornstull, och har nära till butiker och caféer. Kvällstid är det populärt att dricka och grilla (inte just nu kanske, men i vanliga fall, när det inte är eldningsförbud) på de stora gräsmattorna.
Så tar du dig hit: T-bana eller buss till Hornstull.

Missa inte! Stockholms billigaste bubbel – 10 barer som ger mersmak

Långholmen

människor badar vid långholmen

Foto: IBL

På Långholmen finns det flera bad att välja på: ett strandbad, en flytbrygga och klippor. Gör dig själv en tjänst och välj bort flytbryggan på en gång. Detta på grund av att badstegen, som man knappt kan kalla en badstege, är helt omöjlig att ta sig uppför. Strandbadet har även en del gräsytor och är populärt bland barnfamiljer. Klippbadet hittar du öster om Västerbron.
Så tar du dig hit: T-bana till Hornstull eller buss till Högalidsgatan, sedan promenad.

Reimersholme

Längst ut på udden finns en liten brygga och gräsområden att bada från (vi menar alltså inte bryggan som tillhör kanotsällskapet). Här är det litet men det undangömda läget gör att det ändå kan vara glest med folk. Det är dock ingen allmän brygga utan den tillhör en bostadsrättsförening, så om du badar här bör du ta hänsyn till de boende i området. Det går även utmärkt att lägga sig på gräset en bit bort och gå ner i vattnet från stenarna.
Så tar du dig hit: T-bana till Hornstull och sedan promenad eller buss till Reimersholme.

Foto: IBL, TT