Tjejhotell för bara kvinnor i Spanien

Här är hotellet där bara kvinnor är välkomna

Vankas semester med tjejgänget? Eller bara en lugn get away för dig själv med en bok vid poolen, spabehandlingar och ett glas vitt (eller två) på takbaren? Då kanske Som dona på Mallorca kan vara något för dig.

Svenskarnas favoritö Mallorca kryllar av olika typer av boenden och hotell – men det nyöppnade Som dona har en profil som sticker ut. På det fyrstjärniga hotellet är nämligen bara kvinnor (över 14 år) välkomna. Dessutom är majoriteten av personalen kvinnlig.

Bakom Som dona står den spanska hotellkedjan Som, och de menar att specialiserade resor är framtiden för turistnäringen. Och visst har vi sett en ökning av resor med olika typer av spetsinrikting de senaste åren, precis som marknaden för koncept enbart riktade till kvinnor har ökat rejält.

Guide: Res med tåg i Europa – tips och saker att tänka på


poolen

Avkoppling och hälsa i fokus

Som donas stora fokus ligger på hälsa och välbefinnande och hotellet erbjuder lokalproducerad mat, spabehandlingar och – det bästa? – en härlig takbar. Och pool såklart! Konceptet är skapat av kvinnor för kvinnor.


Restaurang Som Dona

Speciella resepaket för dig som vill träffa nya vänner

Konceptet är klockrent för tjejgänget, men funkar lika bra för dig som åker själv. Vill du ha sällskap anordnar hotellet även speciella paket för soloresenärer som vill träffa nya människor.


Som Dona taklounge

Hotellet ligger i den mysiga lilla byn Porto Cristo på Mallorcas östkust och i närheten finns förutom stranden bland annat Drakgrottorna, en av Mallorcas största turistattraktioner, där du kan utforska underjordiska salar och sjöar.

Så, när åker vi?

Psst! Vill du ta tåget till Spanien? Här är den ultimata guiden för tågresor i Europa.

Läs mer: 8 weekendresor i Europa – som du kan göra med tåg

Källa: Allt om resor
Bildkälla: Som dona