Fira midsommar i Stockholm 2019

Här kan du fira midsommar i Stockholm 2019

Du behöver inte ha ett lantställe för att få en mysig midsommar! Baaam listar de bästa midsommarfirandena i Stockholm 2019.

Nej, du behöver faktiskt inte hitta ett fantastiskt lantställe och lägga in din egen sill för att få en fin midsommar. Du som är kvar i stan över midsommar 2019 har en hel radda valmöjligheter – utan att ens behöva lämna staden.


Här firar du midsommar i Stockholm 2019

Skansen

Ett klassiskt midsommarfirande som pågår i tre dagar, från morgon till kväll. Här kan du binda din egen midsommarkrans, dansa runt stången och ta del av folkmusik. Midsommarstången reses klockan 14 på midsommarafton. Läs mer här.

Södra teatern

Mosebacketerrassen på Södra teatern anordnar ett midsommarfirande med det bästa från svenska traditioner. Klockan 12 pyntas stången som sedan reses klockan 14 – och så blir det dans! På kvällen drar ett gäng klubbar igång i huset och olika dj:s spelar. Läs mer här.

Fjäderholmarna

Stockholms närmaste skärgårdsö kör ett riktigt traditionellt midsommarfirande. Klockan 14 reser man stången och sen finns det allt från tipspromenad och fiskdamm till fika och godisregn. Och dans, såklart! Läs mer här.

Vaxholm

Vid Lägret på Vaxholm börjar man med att klä midsommarstången klockan 14 med resning två timmar senare och tillhörande dans. Efter det blir det lekar och möjlighet att picknicka. Läs mer här.

Vinterviken

På Vintervikens trädgård ordnar man midsommarfirande på ängen framför scenen. Stången kan du vara med och klä klockan 13 och vid 15 blir det dans. Kaféet håller öppet till 18 och i Orangeriet serveras en midsommarbuffé. Läs mer här.

Ekebyhovs slott

Om du vill vara ute tidigt klär man här stången redan klockan 11. Vid halv två blir det dans och sen är serveringen i parken öppen. Läs mer här.

Hågelbyparken

I Botkyrka ligger den anrika herrgården Hågelby med tillhörande park. Här kan du fira midsommar med en traditionell dans runt stången – eller utmana familjen på femkamp! För de yngre ordnas även en rundtur med tufftuff-tåget och möjlighet att köra elbilar i en bana. Ta med picknick eller ät midsommarbuffé på värdshuset. Läs mer här.

Grinda

Ute på skärgårdsön Grina blir det ett stort midsommarfirande – och tidigt! Klockan 9 börjar stången kläs och du kan göra en egen krans. Vid 10:30 reses den och därefter blir det dans och lekar. Du kan också boka en sittning på Wärdshuset för en trerätters. Läs mer här.

Sandhamn

Och ännu ett skärgårdsfirande hittar du på Sandhamn! På Seglarhotellet dukas upp med en midsommarlunch och majstången reses sedan vid 15-tiden. Läs mer här.

Utö

Även på Utö firar man en traditionsenlig midsommar. Vid 13 drar festen igång vid Societetshuset och det går fint att slå sig ned med lite picknick. Sedan håller Värdshuset öppet med en midsommarsupé och på Bakfickan blir det fest med DJ från klockan 22. Läs mer här.

Djurönäset

I Folkparken vid Djurönäset blir det midsommarstång, dans och försäljning av fika, öl och vin. Det går också att köra femkamp i bodarna och boka ett midsommarpaket med boende och mat. Läs mer här.

Läs mer:

Glöm midsommarstång – årets trend är en midsommarfitta

Midsommarvaka? Så håller du dig vaken hela natten

Så blir du midsommarfin även om det är svinkallt ute

Foto: IBL