harry potter

Se hit Harry Potter-geeks! Nu kan du köpa en Polyjuice-lampa

Älskar du Harry Potter? Eller har du en kompis som i hemlighet drömmer om att gå på Hogwarts? Då har vi den perfekta julklappen – en Polyjuice-lampa!
Det här gör Harry Potter-skådespelarna idag
2:13

Efter reklamen: Det här gör Harry Potter-skådespelarna idag

(2:13)

Slå på ljud

År 1997 gav J.K. Rowling ut den allra första boken om Harry Potter. Fyra år senare kom den första filmatiseringen och succén var ett faktum. Sedan dess har en hel drös fantastiska böcker och filmer släppts och Harry Potter-hajpen har fortfarande inte lagt sig.

Nyligen berättade även HBO Max att vi snart kommer få se Harry Potter, Ron Weasley, Hermione Granger och en massa andra träffas igen.

”För första gången någonsin kommer den legendariska ensemblen att återvända till platsen där magin tog sin början. Harry Potters 20-årsjubileum: #ReturnToHogwarts, streamas på Nyårsdagen, bara på HBO Max”, stod det att läsa på Instagram då.

De som är bekräftade att var med i återföreningen är den starka trion Daniel Radcliffe (Harry Potter), Rubert Grint (Ron Weasley) och Emma Watson (Hermione Granger).

Och som om inte det vore nog finns det även en rad roliga produkter för oss mugglare. Allt från adventskalendrar till magikurser online finns för den som är intresserad, och nu kan du dessutom köpa en helt egen Polyjuice-lampa. Perfekt att klicka hem till dig själv, eller varför inte som julklapp till ett syskon eller vän?

Här kan du köpa Polyjuice-lampan

Som du säkert vet är Polyjuice-elixiret en dryck som gör så att den som dricker det förvandlas till en annan person under en timmas tid. Det som krävs är att du har fått på något personligt, till exempel ett hårstrå, naglar eller hudavlagringar. Trolldrycken står med i boken De kraftigast värkande elixiren, som finns på den Avskilda bokavdelningen, och kräver mycket skicklighet och erfarenhet för att få till.

På prylsajten Coolstuff kan du hitta lampan, och med hjälp av en trollstav kan du lysa upp ditt rum med ett förtrollande sken från den magiska Polyjuice-brygden.

Lampan drivs av tre AA-batterier och ska ge ett mysigt sken i olika färgskiftningar, och passar utmärkt när du ska öva på brygder eller träna magiska formler. Lampan är ca 14,5 cm hög, 9,5 cm i diameter.

Här kan du köpa lampan!

Foto: Coolstuff

Relaterade artiklar
10 saker som gör oss riktigt upprörda i SVT-dokumentären Spice Girls
Katy Perry – och 8 andra kändisar som började sina karriärer i skönhetstävlingar
Ikoniska barnfilmer från 80-talet