Hedda Stiernstedt

Hedda Stiernstedt om hur hon skapat sitt drömliv

Ett liv likt Hedda Stiernstedts händer inte bara. Hon har själv skapat det. I en stor intervju berättar hon om framtiden, drömmarna, det stora drivet – och nycklarna till drömlivet.

Är du också nyfiken på vad Hedda Stiernstedt pysslat med efter Vår tid är nu? Just nu är hon bioaktuell i filmen Min pappa Marianne tillsammans med Rolf Lassgård, numera en kär vän till Hedda. Under hösten har hon arbetat med den sista säsongen av Vår tid är nu (för du vet väl att det kommer en bonussäsong av Vår tid är nu?) – och Hedda utlovar att det kommer dras rejält i kärleksspaken!

I en stor intervju i Damernas Värld berättar hon också att hon sedan dess har tillbringat en längre tid i Paris, där hon tillsammans med pojkvännen Alexis Almström skrivit på en manusidé.

– När jag var yngre tänkte jag alltid: ”Jag vill ha mer liv.” Men jag skulle aldrig ha kunnat tänka ut att livet skulle bli så här bra: Jag är i Paris. Bor i en vindsvåning. Och skriver på ett manus. Med min kille – som jag är kär i!, säger hon i intervjun.

Hedda med pojkvännen Alexis Almström på ELLE-galan 2020

Hedda med pojkvännen Alexis Almström på ELLE-galan 2020.

Men det är inte en slump att hon är där hon är.

– Jag lever mitt drömliv på grund av att jag någonstans på vägen insåg att jag själv måste skapa det.

Nycklarna till drömlivet

Hur skapar man det då? För Heddas del tack vare driv, optimism och nyfikenhet på livet. Att fira allt som firas kan är viktigt för Hedda.

– Jag läste en artikel som satte djupa spår i mig och som handlade om att fira saker – för att markera dem som höjdpunkter, och för att minnas. Man ska fira allt positivt som händer, och även tvinga sig på sina vänner och fira deras grejer. Och det funkar, så jag försöker fira saker hela tiden. Jag ser firandet som små post it-lappar i min livskalender.

Att hantera och acceptera motgångar och att inse att allt inte kretsar kring en själv har också hjälpt henne att skapa distans och bygga självförtroende, berättar hon i intervjun.

”Jag vill aldrig foga mig, jag kommer alltid att vilja ha mer liv”

Men tack vare sitt driv har Hedda också hittat sätt att hantera saker som inte riktigt blir som hon vill, en mycket värdefull egenskap.

– Det är otroligt jobbigt att vara kvinna ibland, och jag har tidvis varit väldigt hård mot mig själv. I dag försöker jag rikta de känslorna bort från mig och till något mer produktivt. Om jag till exempel inte tycker att det finns tillräckligt intressanta roller så kan jag ta en manusskrivarkurs. Det är viktigt att inte bli för­lamad, passiv. Allt jag gör gör jag ur en vilja att röra mig framåt. Jag vill aldrig tappa mina drömmar, sluta vara hungrig. Och jag vill aldrig foga mig, jag kommer alltid att vilja ha mer liv. 

Foto: TT

Källa: Damernas värld

LÄS MER:

Hedda Stiernstedt: ”Mitt modeintresse föddes när jag slutade klä mig för män”

Hedda Stiernstedt – årets bäst klädda kvinna på ELLE-galan 2020

Hedda Stiernstedt: ”Förväntningarna på kvinnor mildras aldrig – de byts bara ut”

Quiz: Vad kan du om Vår tid är nu?