Glassbåt med hallon-lakrits och päronsandwich – så smakar Hemglass nyheter

Glassbåt med hallon-lakrits och päronsandwich – så smakar Hemglass nyheter

Vad är mer förknippat med barndom än Hemglassmelodin? Men också Hemglass förnyar sig och lanserar nya glassar. I år kommer bland andra Kärleksbåten med hallon och lakrits och en sandwich med päronsmak.

Om det är något som hör våren till så är det björkpollen och glassnyheter. Nu har Hemglass nya glassar för säsongen presenterats och vi har gett oss i kast med att provsmaka de två nyheter vi tycker är mest spännande, nämligen Kärleksbåten och Päron sandwich.

Kärleksbåten är en glassbåt, men där den klassiska smakkombinationen vanilj, mörk choklad och jordgubbsrippel bytts mot hallongräddglass och saltlakritsrippel och saltlakritsdopp. Hallon och lakrits är ju smaker som inte kan bli fel, tänkte vi.

Päron sandwich valde vi att testa eftersom det knappast finns någon mer klassisk glass än just sandwich, och så har man mage att ändra smaken på den från klassisk vanilj till päron. Hur ska detta tilltag tas emot?

Päron sandwich

En hugad glasspanel såg fram emot testet som inleddes med Päron sandwich.

Redan innan testet fanns det en försiktig skepsis inför just denna glass. Någon ville till och med hoppa över testet, men ska man vara i en glasspanel kan man inte slingra sig.

Vi börjar med de positiva utlåtandena. Den smakar som päronglass gör, så om du är ett fan av just päronglass är det här en fullträff! Chokladkexet är både smakrikt och saftigt och ramar in glassen fint.

Det som gör det hela svårt är att päronglass smakar syntetiskt. Det här är inte bara ett problem för Päron sandwich, utan också för i princip all päronglass. Det är ju däremot en smak som många barn gillar, så det här kan bli en succé hos den yngre målgruppen.

En kommentar som ramade in mycket av det vi ansåg om glassen var ”Päronsmaken tar bort det gräddiga i glassen. En sandwich brukar ju vara som en kaka.” Det här höll flera med om. Den lite lyxigt gräddiga känslan försvann, även om päronglassen också är en gräddglass.

En person i smakpatrullen vad däremot eld och lågor över den nya sandwichglassen och rensade tallrikarna på varenda smula innan vi gick vidare till test nummer två:

Kärleksbåten

Hallongräddglass med saltlakritsdopp och saltlakritsrippel i rosa rån, så lyder beskrivningen. Det är tre plus och ett minus. Panelen har svårt att förstå konceptet glassbåt. Vem blir glad av rånet? Vem skulle inte tycka att glassen var godare om den serverades i en annan form, som på pinne eller i en god strut? Rånet i en glassbåt är nämligen inget mer än ytterligare en förpackning som till smaken verkar vara gjord av papper eller oblat. Den piffigt rosa färgen tillför i det här fallet ingenting.

Så, nu över till själva glassen. Smakpanelen är till sig av iver och kastar sig över den rosa-svarta skapelsen med skedar och händer.

Och den är god. Den är väldigt god! Precis lagom salt i lakritsrippel och -dopp. Hallonglassen känns krämig och gräddig och smakar inte alls lika artificiellt som päronglassen i förra testet. Det är en väl avvägd mängd lakrits jämfört med mängden hallonglass. ”Överdraget är så himla gott! Jag vill äta bara överdrag med sked”, hojtade en paneldeltagare och de andra hummade medhåll. Hummade eftersom de inte kunde prata, på grund av munnen full av hallon- och lakritsglass.

Kärleksbåten är en av sommarens riktiga höjdare!

Utöver de här två glassarna lanserar Hemglass också bland annat godisglassar med smak av cola, gröna grodor, hallonbåtar och persikor.

 

Läs mer:

Så smakar de nya fikaglassarna från GB och Sia

De nya glassarna från GB våren 2019