champagnetrucken

Hit kommer champagnetrucken med Veuve Cliquot i sommar

Tidigare kunde vi avslöja att Veuve Cliquot, "Gula änkan", lanserar en champagnetruck lagom till sommaren 2016. Nu vet vi mer om sommarens mest spännande alternativ till food trucken!

Det var bara för ett par dagar sedan som vi kunde avslöja att Veuve Cliquot, även kallat ”Gula änkan”, släpper en champagnetruck som ska turnera runtom i Sverige under sommaren 2016. Champagnetrucken kommer komplett med cafébord, parasoll och självklart en hel del iskall champagne.

Läs även: Därför blir du snyggare av två glas champagne

champagne truck gula änkan

Gula änkans champagnetruck går även att hyra privat.

Men var kan man besöka champagnetrucken i Sverige sommaren 2016? Baaam har koll på datumen.
27 maj: Out of Office, Münchenbryggeriet, Stockholm
Juni: Champagnetrucken står utanför Hallwylska palatset, Hamngatan 4, Stockholm, varje fredag hela sommaren
4 juli – 10 juli: Båstad

Om champagnetrucken inte dyker upp nära dig går det även att hyra den för privata tillställningar, förklarar Spoilconcept som ligger bakom idén.

champagnetrucken 2016

Champagnetrucken är bättre än glassbilen, eller vad säger du?

– Vad det kostar att hyra den privat är svårt att säga exakt. Det beror på var trucken sk, det tillkommer en kostnad för transport om det är utanför Stockholmsområdet, hur många personal som behövs, hur lång tid samt hur mycket extra utrustning så som parasoll, bord och så vidare, förklarar Heléne Airijoki från Spoilconcept.

Recept: Drink med champagne, glass och hallon

Den som hyr trucken får själv välja vilka sorter från Veuve Cliquots sortiment som ska serveras vid den privata tillställningen och du köper själv in flaskorna. En flaska Gula änkan kostar 409 kronor på Systembolaget. Om du besöker champagnetrucken när den står uppställd runtom i landet kan du självklart köpa ett glas istället.

Läs även:
Här säljs champagne utan tillsatt socker
Dagmar släpper designad champagne med Alexandre Bonnet
Champagne kan göra att du lever längre

Foto: Veuve Cliquot/Spoilconcept