Horoskop maj 2021 – Månadshoroskop

Månadshoroskop maj 2021: Så blir maj för ditt stjärntecken

Är det i maj din karriär tar fart? Eller behöver du fatta ett beslut om din relation? Vår astrolog har studerat stjärnorna och vet hur maj 2021 blir för ditt stjärntecken.
2:06

Efter reklamen: Så blir maj 2021 för ditt stjärntecken

(2:06)

Är det i maj din karriär tar fart? Eller behöver du fatta ett beslut om din relation? Vår astrolog har studerat stjärnorna och vet hur maj 2021 blir för ditt stjärntecken.

Dags för en ny månad och nya möjligheter! Vad står skrivet i stjärnorna för just ditt stjärntecken under maj månad?

Så blir maj 2021 för ditt stjärntecken

Baaams horoskopbloggare Nathalie Bram har gått igenom hur maj 2021 kommer att bli för just dig och vet allt om hur din karriär, dina relationer och din personliga utveckling kan påverkas av vad som sker på himlavalvet.

Väduren 21/3-19/4

Karriär: En nymåne i ditt andra hus, som styr över arbete och cash faller lägligt och efterlängtat i mitten på månaden. Nu har du chansen att ta ett steg närmare dina mål. Du kan knyta en viktig kontakt eller få tips om andra vägar att gå. Gör upp en budget och få koll på vart dina pengar försvinner. Se till att dem växer, investera!

Relationer: Det du söker allra mest i dina relationer nu är skratt, spontanitet och nyfikenhet. Du vill att det händer saker, att ni diskuterar och att du inspireras, annars blir det inte långvarigt. Som singel kan du hitta nytt blod via sociala medier så passa på att uppdatera dina profiler. Människor dras till dig på grund av din charm och enkelhet.

Personligt: Du kan ha känt begränsningar i din utveckling på olika sätt så klart men nu väljer du att bryta negativa mönster. Fullmånen i slutet på maj får dig att se på saker med nya perspektiv. Du har tillräckligt med kurage för att ta vissa kliv och levla upp. Din medvetenhet om vad du klarar av stärks i samband med att du tar risker.

Oxen 20/4-21/5

Karriär: Du kommer upptäcka nya plattformar för att interagera med andra människor under den här månaden. De intryck du får kan leda till att du själv blir nyfiken på att byta spår. Har du tankar om att förändra sin situation lär du inte bli besviken nu. En speciell kontakt blir viktig om du står i ett vägskäl.

Relationer: Du är inte intresserad av att ge för mycket av din energi till dem som inte håller måttet. Det som gör dig så attraktiv nu är din självkänsla och att du inte tillåter någon passera dina gränser. Ett sunt förhållande utvecklas bäst i situationer där ni långsamt når varandra och skapar utrymme för att bygga något tillsammans.

Personligt: Att ens försöka hålla tillbaka dina känslor kommer bara vara ett svek mot dig själv kära Oxe. Slutet på maj erbjuder dig en djupare förståelse för vem du är, vad du vill och vart du är på väg. Processen går inte att stoppa och du får ett härligt flow när du inte väljer att kämpa emot. Ur detta uppstår verklig transformation.

Tvillingarna 22/5-21/6

Karriär: En månad som sätter fart på dina reflektioner om inget annat kära Tvilling. Du jobbar som bäst bakom kulisserna och din kreativa förmåga kommer fram. I slutet av maj kan ett samarbete ändra form och det kan öppna nya dörrar för dig. Ta inga förhastade beslut utan känn in och känn efter vad som funkar för dig.

Relationer: Din utstrålning undgår ingen vilket gör det lättare för dig att locka nya ansikten till dig. Du visar upp din självständighet och att du faktiskt trivs med vem du är och med dina beslut. Kanske väljer du att prioritera dig själv lite mer medan fokuset på ett ”vi” blir tydligare de sista dagarna. En relation kan ändra riktning och du är med och påverkar så klart.

Personligt: Nymånen i ditt tolfte hus handlar om att hitta nya strategier för att börja lita på din egen kraft. Du mår bra av att få in ett lugnare tempo, mer meditation/yoga, se på filmer, inspireras av musik eller att skriva. Det finns så mycket mer inom dig som många gånger inte lyfts fram eftersom du alltid är på väg någonstans.

Kräftan 22/6-22/7

Karriär: Den här månaden ger dig all anledning att vara stolt över vart du har kommit. Du har blivit testad på olika sätt men nu har du en helt annan inställning. Mycket handlar om att hitta genvägar ihop med andra. Det är definitivt till din fördel att umgås med människor som både tänker som du och dem som inte alls för det. Du utmanas och det är guld värt.

Relationer: När vi pratar om relationer är det inte läge att ha ett stort utbud på din tallrik. Du är känslosam och faktiskt känsligare, för allt. Det finns risk att du tolkar och översätter minsta lilla grej nu. En romantisk liten bubbla kan du lätt fastna i, där du målar upp bilder om din drömperson. Visualisera vad du vill ha och hur du vill att ni skapar något på bästa sätt.

Personligt: Maj är en månad då du får syn på nya möjligheter, nya mål och helt andra scenarion. Samtidigt som du också blir extremt medveten om din egen del i allt du gör och hur du gör det. Sådant som du struntat i kommer belysas för att du ska få undan det som eventuellt står i din väg. Det här har du väntat på.

Lejonet 23/7-22/8

Karriär: Maj är en månad som utan tvekan ökar din produktivitet kära Lejon. Din energi är glödhet när det kommer till att utvecklas och att förändra din situation på jobbet/i skolan. Det är helt rätt läge att för att få inflytande eller för att få mer status i något sammanhang. Din roll blir tydligare och du växer med den.

Relationer: Det här blir en rolig månad, en månad som du tar det mesta med en chill attityd. Du kan inleda relationer, casual sådana och där du får utrymme för din frihet och för din personlighet. Du kommer avsky att känna dig fast. Någon som håller nivå på samtalsämnen kan väcka ditt intresse lite extra, kanske en vän med benefits.

Personligt: Du kan uppleva att du missat en viktig del i vardagen för att känna dig levande, nämligen att få uttrycka dig. Det här kan vara på tusen olika vis men mest handlar det om en talang, ett intresse, ett passionerat projekt eller något som du blir sedd för. Få in mer glädje och spontanitet för att uppnå det. Förneka inte ditt hjärta.

Jungfrun 23/8-22/9

Karriär: Det går bra för dig nu och du känner dig både sedd och respekterad kära Jungfru. Du har en vision och nu ligger det tyngsta jobbet på att få det i land. En utbildning eller kurs kan bli aktuell. Du är taggad på att lära dig något nytt och du suger åt dig kunskap som en svamp. Det finns saker du kan förändra, om du vågar.

Relationer: Maj är en månad då du kommer höra din önskemål högt och tydligt. Håll inte hårt i något bara för att du inte har modet att lyssna på dig själv. Du vet ju precis vad du vill uppnå, egentligen. En relation som inte känns hundra kan det vara dags att let go. Nu uppskattar du traditionella gester och du tänder på erfarenheter. Någon som är äldre kan fånga din uppmärksamhet.

Personligt: Satsa på att skratta mer och på att släppa ut alla stresshormoner! Du mår bäst av att vidga dina horisonter och att få dela intellektuella samtal med människor. Fullmånen gör sig påmind om något från sitt förflutna. Det är upp till dig hur mycket energi du vill lägga på det som varit. Du har alla chanser att blicka framåt.

Vågen 23/9-22/10

Karriär: Maj är en månad som innehåller lite av allt kära Våg. Du är peppad på att lära dig mer, söka inspiration och du är verkligen motiverad att komma vidare. Ibland jobbar du helst avskilt men för att få den där kicken behöver du också lyssna på andra människors historier. Någon kan få dig att öppna ögonen och ta ett modigt kliv.

Relationer: Du attraheras av någon som inte normalt sett faller under din ”kategori”. Det kan finnas många skillnader er emellan och just nu är det precis vad du triggas av. Håll saker öppet och lättsamt. Det kommer stunder då du har svårt att hålla balansen. Känslor som svämmar över eller att du väljer att hålla tillbaka. Lär dig att uppskatta det som är här och nu.

Personligt: I slutet av månaden påverkas du av fullmånen och du blir medveten om ditt mindset. Försök se vilka situationer du själv skapar och som du helst hade velat undvika. Kika närmare på the law of attraction och hur du skulle kunna applicera den i ditt eget liv. Du har ett större inflytande än vad du anar och du kan alltid förändra din egen värld.

Skorpionen 23/10-22/11

Karriär: Under maj kan du få ett erbjudande som bara inte går att tacka nej till kära Skorpion. Ett samarbete eller en partner in crime kan bli alldeles awesome. Tänk på att matcha med någon som kan väga upp de områden du själv inte är intresserad av. Det blir i slutändan ett win-win. Din jobbsituation kan oväntat förändras.

Relationer: Det som händer inom dig nu är bekanta känslor och något som ändå triggar dig. Intensiteten i det du upplever, passionen, allt liksom förstärks. Från en dag till en annan kan du bli blixtförälskad. Du får se upp med att vara alltför kontrollerande. Att dela med dig, som du helst vill slippa, är din nyckel till frihet.

Personligt: För att du ska känna dig lugn och trygg är det klokt att göra en budget. Du märker att cashen lätt rinner iväg men du har goda chanser att börja spara. Det är läge att connecta med dig själv, boosta dig och hitta den där självkänslan. Du är en otroligt stark person men du måste ge dig utrymme för att bara få vara du och acceptera alla dina sidor.

Skytten 23/11-21/12

Karriär: Du satsar på att få ordning och reda på jobbet/i skolan kära Skytt. En tydlig struktur och en vattentät plan är vad du behöver för att lyckas med dina mål. Du är omtyckt och kan få till dig ett visst förtroende. En utmärkt tid för att visa att du kan prestera på topp och att du har sinne för även de mindre sakerna.

Relationer: Du har lätt för att falla in i ett ”vi” under den här månaden. Nu öppnar du upp för att möta din älskling/lovers behov och tillsammans kan ni göra något riktigt fint. Ett seriösare steg kan ligga precis around the corner och du känner dig säker i vad du vill. Som singel finns där flera med potential att välja bland.

Personligt: Fullmånen i slutet på maj handlar om dig. Om du känt att du svikit dig själv emellanåt är detta en revansch. Nu struntar du blankt i andras åsikter som är för ”ditt eget bästa”. Bara du vet vad du vill, känner lust för och är beredd att ge allt för att få. Gå på din feeling, skapa dig ditt drömliv!

Stenbocken 22/12-19/1

Karriär: Största delen av maj influeras du av saker som på riktigt engagerar dig och du tar det med dig i ditt arbete/studier. Du kan också välja att gå en annan väg nu, att till exempel starta upp din egen business eller satsa helhjärtat på ett intresse. Även om det kan kännas obekvämt, va så pass nyfiken att du vågar testa!

Relationer: Du mår bäst av att hitta ditt egna lugn innan du söker det i andra. Det är helt rätt tid för att köra self-care och för att boosta din självkänsla . Du har en tendens att se människors sämre egenskaper och där ska du vara försiktig. Om något inte är eller känns bra, absolut, lämna! Men ge dem åtminstone en chans.

Personligt: Maj är en kraftfull månad, åtminstone mot slutet, för att rensa alla icke-väsentliga saker. Det är också värt att du skyddar din energi och att du skapar peace med ditt förflutna. Passa på att utvärdera de roller du har spelat i vissa relationer och varför det varit svårt att vara dig själv hela vägen. Det här är en välsignelse!

Vattumannen 20/1-18/2

Karriär: Maj kan du stundtals uppleva som laddad men dina handlingar och känslor är i förbindelse med varandra kära Vattuman. Du kan bestämma dig för att följa dina mål nu, på en plats som känns trygg och säker. Om den platsen ännu inte finns, tar du dig tid att skapa en spelplan för att manifestera en fristad och en livsstil som är mera du.

Relationer: Inom det här området är du glad och öppen för vart livet ska ta dig. Du möter människor med entusiasm och du känner dig sedd. Det kan bli flera dejter, flirtiga vibbar och även en dos drama om du inte vet vad du vill. Är du i ett förhållande kan ni hitta på saker som gör att ni bli sådär nykära igen. Du har massor med flyt, särskilt när du visar uppskattning.

Personligt: Det blir tajm för en liten inventering i samband med fullmånen som faller i ditt elfte hus. Vilka umgås du med som kanske inte längre peppar och pushar dig? Finns där personer som bara tar hellre än att ge? Du ser även över vilka plattformar som är aktuella, om du ska förändra, avsluta eller starta upp något nytt. En tydligare riktning kommer ur det här.

Fiskarna 19/2-20/3

Karriär: I slutet på maj sker den största förändringen kopplat till ditt arbete/studier. Osäkerhet kan förvirra dig men du hittar en strategi för att samla ihop dig själv och dina mål. Det är smart att snacka med någon som redan gjort den resan du är beredd att göra. Du kan få mängder med tips, inspo och faktiskt glida med lättare än du tror. Du uppmärksammas för dina insatser.

Relationer: Du är i en period där du suger åt dig av varenda jäkla stämning kära Fisk. Ibland mår du bättre av att göra saker on your own. Håll en distans när du märker att känslorna inte längre tillhör dig. Annars är detta en fin tid för att komma någon närmare. Ni kan dela med er på ett känslosamt sätt och öppna för att introducera både familj och vänner.

Personligt: Använd dig av den enorma energiboost som kickar igång både din inspiration och lekfullhet i mitten på maj. Du älskar att uttrycka dig på olika vis och nu får du verkligen den möjligheten. Det är sådant som du lite glömt bort att du tycker om och som är otroligt viktigt för dig att hålla fast vid.

Horoskopet har vår astrolog Nathalie Bram gjort – följ hennes horoskopblogg här!

Och här hittar du såklart ditt horoskop varje vecka – året runt.

Foto: TT

Relaterade artiklar

Så blir 2021 för dig – läs ditt årshoroskop här!

Det betyder din ascendent och ditt måntecken – Baaam reder ut

Bästa filmen för att komma över ett ex – baserat på ditt stjärntecken