Höstig sangria med äpple, persika och granatäpple

Höstig sangria med äpple, persika och granatäpple

Gör dig redo för fredagsmys med en höstig sangria. Äpple, persika, granatäpple och mynta sätter smakerna i den här goda drinken.

Läs mer: Alkoholfritt, nyttigt eller bara gott – vi har samlat helgens bästa drinkrecept

Vi går in i september och tiden för bubblande, friska drinkar med vattenmelon och ananas går mot sitt slut (nåja, nästan). Istället ger vi den klassiska sangrian en höstig twist med äppeljuice, granatäpple, persika och mynta. Passar lika bra som fördrink på middagen som till myskvällen i soffan.

Höstsangria

4 personer
Du behöver:

1 flaska rött vin

3 msk farinsocker

33 cl äppeljuice

1 äpple

2 persikor

1 dl färsk mynta

1 granatäpple

Gör så här:

Skiva äpplet och persikorna i tunna skivor. Banka ut kärnorna ur granatäpplet. Blanda vin och socker så att det löser sig i en tillbringare, tillsätt äppeljuice och frukten. Lägg is och några myntablad i glasen och fyll på med sangria.

Recept: Allt om mat
Foto: IBL