Bojkotta höstrusket – elva städer perfekta för en weekend

Är du i full fart att planera en höstweekend? Baaam listar städer som är värda att kika närmre på och listar hotellen värda en bokning.

En weekendresa är det perfekta sättet att få lite lyx i tillvaron när höst- och vintermörkret börjar falla. Och destinationer för en höstweekend finns det gott om i Europa. Flera städer bjuder på högre temperaturer än i Sverige och det behöver inte heller kosta särskilt mycket. Destinationer som Prag och Warszawa är perfekta för dig som önskar en billig resa.

Baaam listar elva städer perfekta för en höstweekend.

Läs mer: Allt du behöver veta om den nya it-staden Palma

Warszawa, Polen

Warszawa har utan tvekan blivit den nya trendstaden i Europa. Billig shopping, prisvärd mat och dryck samt stort kulturliv är några fördelar med destinationen.

Hotelltips i Warszawa – Novotel Warszawa Centrum (reklamlänk från Awin)

Hotell i modern design med panoramautsikt över Warszawa, bara fem minuters promenad från centralstationen. Läs mer och boka här. (reklamlänk från Awin)

Prag, Tjeckien

Under sommaren kan Prag upplevas som en väldigt varm stad men under hösten visar staden sig från sin allra bästa sida. Njut av god och billig mat och värmande gulasch när du inte strosar i mysiga gamla stan.

Hotelltips i Prag – Corinthia Hotel Prague (reklamlänk från Zanox)

Lyxhotell till bra pris. Här får du panoramautsikt över staden och ett spa med pool på översta våningen. Läs mer och boka här. (reklamlänk från Zanox)

Berlin, Tyskland

Berlin är det perfekta resmålet för dig som älskar historia. Rester av Berlinmuren blandas med exklusiv shopping och hipp gatukonst. Njut av kultur och museeiebesök på dagarna och avsluta med pulserade nattliv kvällstid.

Hotelltips i Berlin – Hotel Zoo Berlin (reklamlänk från Zanox)

Elegant hotell med utmärkt läge på Berlins berömda shoppinggata Kurfürstendamm. Läs mer och boka här. (reklamlänk från Zanox)

München, Tyskland

I slutet av september äger årliga Oktoberfest rum i München, men staden är ett fantastiskt resmål oavsett tid under hösten. Staden bjuder såväl på exklusiv shopping som rustika ölhus. Väl värt ett besök när löven faller.

Hotelltips i München – Eden Hotel Wolff: (reklamlänk från Zanox)

Elegant hotell med traditionell bayersk restaurang, bara minuter från centralstationen. Läs mer och boka här. (reklamlänk från Zanox)

Riga, Lettland

Riga är en modern och prisvärd storstad med vacker arkitektur. Den gamla staden Vecriga finns med på Unescos världsarvslista och staden bjuder på lummiga parker. Åk båt över Östersjön eller flyg på mindre än en timme till vår grannhuvudstad som har mycket att erbjuda.

Hotelltips i Riga – Opera hotel och spa (reklamlänk från Zanox)

Bara fem minuters promenad från Vecriga ligger Opera hotel och spa, där du även kan unna dig exotiska bad eller behandlingar med mineralrik lera från Atlasbergen. Läs mer och boka här. (reklamlänk från Zanox)

Budapest, Ungern

Budapest är perfekta resmålet för dig som vill koppla av. Här kan du njuta av lyxiga spa till låga priser och strosa längs stadens vackra gator medan du ser ut över Donaus vatten. God mat och dryck är också väldigt billig här. Perfekt för dig som vill skämma bort dig själv, utan att det ska kosta för mycket.

Hotelltips i Budapest – Budapest Marriott Hotel (reklamlänk från Zanox)

Lyxigt och prisvärt hotell som erbjuder magnifik utsikt över Donau från alla rum. Läs mer och boka här. (reklamlänk från Zanox)

Rom, Italien

Rom är underbart året om men på hösten är klimatet behagligt och bjuder på svensk sensommar. Här finns gott om spännande monument och sevärdheter. Njut av det italienska köket och exklusiv shopping – och glöm inte att besöka en gelateria.

Hotelltips i Rom – Dei Consoli Hotel (reklamlänk från Zanox)

Hotell nära Vatikanstaten. Från takterrassen har du vacker utsikt över Peterskyrkan. Läs mer och boka här. (reklamlänk från Zanox)

Aten, Grekland

Aten är en kulturstad utan dess like och omskrivs ofta som världens mest moderna antika stad. Strosa runt och se antik konst på dagtid och njut av grekisk mat på tavernor och nattliv på kvällen.

Hotelltips i Aten – Wyndham Grand Athens (reklamlänk från Awin)

Med pool på taket och en restaurang med bar och panoramautsikt över Akropolis är Wyndham Grand Athens ett av stadens mest prisvärda hotell. Läs mer och boka här. (reklamlänk från Awin)

Madrid, Spanien

Om du har tröttnat på Barcelona är Madrid att föredra, särskilt på hösten och vintern. Under sommaren blir det väldigt varmt i staden men på hösten kan du passa på att äta tapas på trevliga uteserveringar i perfekt temperatur.

Hotelltips i Madrid – Wellington Hotel (reklamlänk från Zanox)

Lyxigt hotell med gym, utomhuspool och välrernommerad restaurang. Läs mer och boka här. (reklamlänk från Zanox)

Cannes, Frankrike

Cannes är mångas pärla på sommaren, men det är minst lika vackert att besöka på hösten. Staden är lite lugnare, lokalbefolkningen är tillbaka och stämningen är härligt och lyxigt avslappnad. På strandpromenaden, La Croisette, finner du lyxhotell, kasinon och stjärnkrogar. Men det finns något för alla plånböcker.

Hotelltips i Cannes – Five Seas Hotel Cannes (reklamlänk från Zanox)

5-stjärnigt lyxhotell som vid rätt tid på året kan erbjuda bra priser. Bara några minuters promenad till stranden. Läs mer och boka här. (reklamlänk från Zanox)

Lissabon, Portugal

Lissabon är en stad att promenera i. Längs gatorna hittar du allt från spännande delikatessbutiker till vackra gallerier att besöka. Dessutom är klimatet behagligt ända in i november. Ett måste om du är i Lissabon är att åka upp till den gamla fästningen Castelo de Sao Jorge, där är utsikten magisk.

Hotelltips i Lissabon – Turim Marquês Hotel (reklamlänk från Zanox)

Prisvärt hotell i stadsdelen Santo Antonio. Hotellet har egen restaurang och stilrena rum. Läs mer och boka här. (reklamlänk från Zanox)

Läs mer om resor:
Baaams guide till Palma – den nya IT-staden
Din Baaamaste guide till Rom: Restauranger, sevärdheter, shopping
Angelica Aurells guide till Köpenhamn
Baaams guide till Frankrikes vackraste platser
Nio underskattade (och billiga!) weekendstäder i Europa

Foto: IBL