Ikea i samarbete med Bea Åkerlund - då släpps kollektionen

Ikea gör samarbete Bea Åkerlund och släpper inredningskollektionen Omedelbar som hyllar individualiteten och uppmuntrar unga människor att gå sin egen väg.

Ikea har inlett ett samarbete med den Los Angeles-baserade kostymören och stylisten Bea Åkerlund för att tillsammans skapa den tillfälliga inredningskollektionen Omedelbar. Kollektionen ska hylla individualiteten och uppmuntra unga människor att gå sin egen väg. Idén kom av att Ikea ville utforska hur inspiration från stilikoner som Madonna, Beyoncé och Lady Gaga skulle kunna utvecklas till produkter för hemmet.

Läs mer: Här öppnar Ikea en popup-butik i höst

Ikea gör samarbete med Bea Åkerlund. Kollektionen Omedelbar släpps i mars 2018.

– Bea är en fantastisk förebild och ett bevis på att en orädd attityd och hårt arbete kan ta dig dit du vill. Att klä upp både sig själv och sitt hem ska vara kul, och precis som med modeaccessoarer kan några få utmärkande inredningsdetaljer förstärka eller lyfta en look. Kollektionen ger oss en glimt av Beas spännande värld, säger Karin Gustavsson, kreativ ledare på Ikea.

Kollektionen ska bjuda på lekfulla och uppseendeväckande produkter som utmanar konventionerna.

– Att jag har fått chansen att skapa en kollektion tillsammans med Ikea, och dela min vision med världen är en dröm som nu blir sann. Jag är en person som dras till både högt och lågt. Att skapa produkter som blir tillgängliga för många är helt fantastiskt, säger Bea Åkerlund.

Omedelbar har Sverigepremiär den 9 mars 2018.

Läs mer:
Ikea släpper ny kollektion inspirerad av modevärlden
Bohemiskt och färgglatt – se Ikeas nyheter för sommaren 2017
Styla om din Ikea-soffa med trendig sammet – så gör du

Foto: Ikea