Ikeas kollektion för hundar och katter Lurvig

Ikea lanserar kollektion för katter och hundar

Har du en fyrbent kompis hemma? Nu kan du göra inredningen både roligare och mysigare för din katt eller hund! Ikea lanserar (äntligen!) sin kollektion för hundar och katter i Sverige.

Vår heminredning är till för att vi ska trivas och kunna koppla av när vi landar hemma efter en lång dag eller vecka. Och den ska så klart även ta med våra fyrbenta familjemedlemmar i beräkningen. Och det är just våra älskade hundar och katter som möbeljätten Ikea riktar sig till i sin kollektion Lurvig, som nu lanseras i Sverige.

En rad djurälskande designers och experter har tagit fram Ikea-kollektionen, som lanserades först i Kanada, redan år 2017. Serien Lurvig har nu fått en uppdatering inför Sverigesläppet och den består av 48 produkter som tagits fram utifrån husdjurs behov och naturliga beteenden. Designen är skandinavisk och det finns olika mönster och material att välja bland.

– Våra husdjur har alla sina egna personligheter, men de har också fem saker gemensamt: de älskar att sova, äta, leka, motionera och att vara oss nära. De behoven har varit vår utgångspunkt i designprocessen för Lurvig, säger designern Inma Bermudéz i ett pressmeddelande.

Vissa produkter är anpassade för att fungera ihop med vanliga Ikea-möbler som redan finns i hemmet. Bland annat finns ett katthus som träs över pallen Marius för att skapa en mysig plats för katten eller den lilla hunden, samtidigt som man själv kan använda pallen.

Kollektionen är dessutom framtagen för att vara säker för alla familjemedlemmar – och såklart även användbar ur husdjurens perspektiv. Förutom det mjuka katthuset finns katthus som kan placeras i bokhyllan och en soffa i mindre storlek för att även din hund ska kunna slappa framför tv:n. Det finns också en klösmatta som kan fästas rund bordsben samt flera andra tillbehör till såväl katt- som hundägare.

Kollektionen Lurvig för hundar och katter lanseras på Ikea.se och i fyra Ikea-varuhus, Älmhult, Umeå, Haparanda-Tornio samt Uddevalla, i februari 2020.

Läs mer:

Nu kan du ta ut föräldraledighet – när du skaffar husdjur

Pawsecco – för dig som har ett party animal hemma

Nytt vaccin gör det möjligt för allergiker att ha katt