Ikea släpper ny kollektion inspirerad av modevärlden

I samarbete med sex internationella konstnärer och designteam har Ikea skapat en tillfällig kollektion för dig som gillar mode och design. Produkterna går i en färgglad mönstermix.

Tillsammans med talangfulla konstnärer och designteam med kopplingar till modebranschen har Ikea skapat nya kollektionen Stunsig. Kollektionen består av porslin, kuddar, brickor, tygkassar och påslakan, alla tryckta med färgglada mönster.

Frédérique Vernillet, Malcolm Stuart, Pinar och Viola, Steven Harrington, Tilde Bay samt svenska Team Hawaii har använt sig av konstformer som modefoto, digital couture, tecknade serier och collage, och har skapat prints som sticker ut från mängden.

Relaterat: Ikea släpper nya kollektionen Stockholm 2017

Ikea släpper kollektionen Stunsig som finns tillgänglig i butik 2 juni.

– Med Stunsig vill vi presentera konstnärliga prints som vågar vara modigare, roligare och mer annorlunda! Vi har använt dem på utvalda Ikea-produkter, vänt dem upp och ner, och gjort dem till något extraordinärt, säger Henrik Most, kreativ ledare för Stunsig, om kollektionen.

Kollektionen finns tillgänglig i butik från och med 2 juni och online den 9 juni. Men redan nu kan du klicka dig in i bildspelet nedan för att se alla produkter!

Bläddra vidare för att se bilder och produkter från Ikeas nya serie Stunsig. 

Ikea släpper kollektionen Stunsig som finns tillgänglig i butik 2 juni.

Läs mer:
Ikea släpper nyheter för sommaren 2017 – se alla bilder
Så stylar du om din Ikea-soffa med trendig sammet
Balenciagas nya lyxväska – en kopia av Ikeas kända kasse

Foto: IKEA