Snart kan du köpa Ikeas produkter via andra återförsäljare

Möbeljätten Ikea ska nu testa att sälja sina produkter via andra återförsäljare. En satsning som kan göra att det blir billigare för konsumenterna att shoppa.

Hittills har Ikea behållit all försäljning i sina varuhus samt på sin hemsida, men snart kommer du kunna köpa bokhyllan Billy även på andra platser. Möbeltillverkaren meddelar nämligen att de ska börja testa att sälja sina produkter via andra e-handelssajter, rapporterar Reuters.

Läs mer: Här öppnar Ikea en popup-butik i höst

– Jag kommer att låta bli och säga vilka (plattformar), men vi kommer att testa för att se ”vad betyder detta, hur ser digital shopping ut i framtiden och vad betyder digitala köpcentrum?”, säger Torbjörn Lööf till nyhetsbyrån.

Satsningen kommer göra det lättare och bekvämare för kunder att handlar Ikeas sortiment online. Dessutom kan det leda till att det blir billigare att shoppa Ikea-möbler, då e-handelssajterna får möjlighet att konkurrera med lägre fraktpriser.

Än avslöjar inte Ikea vilka återförsäljare de har i åtanke, men tänkbara alternativ skulle kunna vara företag som Amazon eller Alibaba, skriver Reuters. Projektet planeras inledas under 2018.

Läs mer: Ikea släpper ny kollektion inspirerad av modevärlden

Psst! Spana in Ikeas nyheter för sommaren 2017 i bildspelet nedan.

Läs mer:
Styla om din Ikea-soffa med trendig sammet – så gör du
Bohemiskt och färgglatt – se Ikeas nyheter för sommaren 2017
Ikea i samarbete med Bea Åkerlund – då släpps kollektionen

Foto: Ikea