Ikea pridekasse 2020

Ikeas regnbågskasse kommer tillbaka – nu i flera storlekar

Förra årets regnbågskasse sålde slut snabbare än blixten. Men nu kommer den tillbaka till Ikea. Dessutom i flera storlekar!

Ikeas blå bärkasse med namnet Frakta är deras mest sålda produkt någonsin. Många använder den dessutom till betydligt mer än att bära hem sin nya inredning.

Ofta lever kassen kvar i hemmen som allt ifrån tvättkasse och smidig flyttkasse till sista minuten-bilsemester-kasse. Säg en person som inte slängt ner en extra kudde eller regnkläder i en Ikeakasse två minuter innan avfärd till valfri utflykt!


Ikeakassen släpptes i regnbågsmönster 2019

Förra året släppte Ikea en regnbågsversion av den mångsidiga kassen. Anledningen var för att möbeljätten ville lyfta allas rätt att få vara sig själva.

Överskottet av försäljningen av regnbågskassen gick till UNHCRs arbete för HBTQ+-flyktingar som stöttar människor som är extra utsatta.


Regnbågskassen kommer tillbaka 2020

Den regnbågsfärgade kassen blev så populär att den sålde slut direkt. Men nu kommer det glada beskedet att den återkommer i år – i två storlekar dessutom!

Från och med den 1 juni kommer kassen, som heter STORSTOMMA, finnas till försäljning både i varuhusen och online. Den stora kassen rymmer 7 liter och den lilla är 27 x 27 centimeter stor.


Överskottet går till UNCHRs arbete

Precis som förra året går överskottet till UNHCRs arbete för HBTQ+-flyktingar.

– Regnbågskassen är en produkt i vårt sortiment som ligger oss på IKEA extra varmt om hjärtat. Genom kassen visar du inte bara ditt stöd för allas rätt att vara sig själv. Överskottet av försäljningen går dessutom till UNHCRs arbete för HBTQ+-flyktingar som stöttar människor som är extra utsatta, vilket är ännu viktigare i tider som dessa, där våra mänskliga rättigheter utmanas på nya sätt, säger Cornelia Kaufmann, People & Culture Manager, IKEA Sverige.

– Alla som köper regnbågskassen ger ett litet bidrag till att UNHCR ser till att fler människor får skydd och förutsättningar att skapa en bättre framtid, säger Åsa, generalsekreterare på Sverige för UNHCR.

Läs mer:

Ikea lanserar kollektion för katter och hundar

Så ser våren 2020 ut på Ikea

Spana in Symfonisk – Sonos samarbete med Ikea