Artikeln innehåller reklamlänkar
Inred med växter – 19 fina shoppingtips

Inred med växter – 19 fina shoppingtips

Från blombord och piedestaler till drinkvagnar och hyllor. Här är 19 snygga och stilrena tips på inredning till dina krukväxter.

Nu väntar den roligaste säsongen för växtfantaster. Och det finns många sätt att göra lite extra fint för växterna i vår: Här är 19 shoppingtips för dig som vill inreda stilrent i din hemmadjungel:

1. Sidobord, Classicon

Om du vill investera i en tidlös designklassiker: Sidobordet Adjustable Table E 1027 formgavs av ikonen Eileen Gray år 1927 – och är lika snyggt 2019. Finns att köpa här (länk till butik)

2. Vägghylla, Frama studios

Snygga vägghyllan Shelf med hyllplan av oljad ek, finns i flera storlekar och utföranden. Finns att köpa här (länk till butik)

3. Vitt sidobord, Lagerhaus

Hylla eller sidobord i pulverlackad metall, med rundade gavlar som en charmig detalj. Finns att köpa här (länk till butik)

4. Rund vägghylla, Artek

Exklusiv design i en liten hylla av ek med konsol av svart stål, formgiven av Ronan och Erwan Bouroullec. Finns att köpa här (länk till butik)

5. Krukställ, Åhléns

Den glammiga trenden håller i sig. För den som vill haka på den lite lagom, finns det här guldfärgade metallstativet för mindre krukor. Finns att köpa här (länk till butik)

6. Kruka, Ferm Living

Trendig kruka i form av en vit snäcka med glaserad insida. Finns att köpa här (länk till butik)

7. Litet sidobord, Jotex

Sidobord som också fungerar som pall. Tillverkat i trä och mdf. Finns att köpa här (länk till butik)

8. Blombord, Ferm Living

Blom- eller sidobord som är tillverkat i pulverlackad metall och finns i flera fina färger. Finns att köpa här (länk till RoyalDesign)

9. Piedestal, Woud

Låg piedestal – eller odlingskruka – i ljusgrå metall med runda former. Välj mellan flera storlekar. Finns att köpa här (länk till RoyalDesign)

10. Grön stringhylla

Matcha dina växter med en grön version av Strings klassiska vägghylla. Finns att köpa här (länk till butik)

11. Väggampel i metall, Lagerhaus

Ampel för den som vill pryda väggen med en favoritväxt – och guldfärgad metall. Finns att köpa här (länk till butik)

12. Litet väggbord i marmor, House doctor

Väggmonterat litet sidobord, lagom för läshörnan eller som sängbord – med en krukväxt på förstås. Finns att köpa här (länk till RoyalDesign)

13. Serveringsvagn, Ellos home

Drinkvagn som rymmer både växter och vattenkanna. Tillverkad i metall och härdat glas. Finns att köpa här (länk till Ellos)

14. Sidobord, H&M Home

Tidlöst och lättmöblerat bord i ask och pulverlackat stål, från H&M Homes andra möbelkollektion. Finns att köpa här (länk till butik)

15. Hängande kruka, Monica Förster för Skultuna

Lyxig kruka i mässing, inspirerad av den klassiska terakottakrukan. Finns att köpa här (länk till RoyalDesign)

16. Hylla på hjul, Ellos home

Serveringsvagn, rullbord eller hylla på hjul, i en enkel och stilren design som finns i flera färger. Finns att köpa här (länk till Ellos)

17. Lyxigt sidobord, AYTM

Retroglammigt bord i granit och mässingpläterat järn, till (till exempel) en favoritväxt. Finns att köpa här (länk till RoyalDesign)

18. Blombord, Ellos home

Klassiskt blombord i uppdaterad version, med ben av svartlackerad metall, skiva av tempererat svart glas och kant av trådmetall. Finns att köpa här (länk till Ellos)

19. Växtvagn, Serax

Grön vagn av metall, designad av Marie Michielssen och som gjord för krukväxter. Välj mellan flera färger. Finns att köpa här (länk till RoyalDesign)

Läs mer:

Fina blomkrukor – 14 shoppingtips

Fint till balkongen – 13 shoppingtips