Ananas, kokos och mango – 5 svalkande recept på isglass

Ananas, kokos och mango – 5 svalkande recept på isglass

Glass är ett självklart inslag på sommaren – och det är riktigt enkelt att göra själv. Baaam har samlat fem recept på isglassar som svalkar och smakar sommar.
10 av världens mest otippade smaker på godis, glass & snacks
1:15

Efter reklamen: 10 av världens mest otippade smaker på godis, glass & snacks

(1:15)

Slå på ljud
10 av världens mest otippade smaker på godis, glass & snacks

Läs mer: Isglass, enkel tårta och tre andra drömrecept med vattenmelon

När solen trycker på finns det få saker som är lika svalkande och goda som en isglass. Och det går utmärkt att göra själv! Med egengjord isglass drar du ner på sockret och kan bestämma smaker helt själv. Baaam har samlat fem recept som får det att vattnas i munnen.

Isglass med vattenmelon

4 små glassar
Du behöver:

¼ vattenmelon

1,5 dl frysta hallon

glassform med pinnar

Gör så här: Mixa vattenmelon med hallon. Häll blandningen i glassformar med pinnar och frys in tills de stelnar.

Glass med mango och jordgubb

8 glassar
Du behöver:

2 1/3 dl färska jordgubbar

4 1/2 dl färsk mango

2 1/3 dl apelsinjuice

glassform

pinnar

Gör så här: Plocka bort blad och stjälk från jordgubbarna. Skala och skär mangon i bitar. Mixa jordgubbar och en halv dl apelsinjuice till en slät konsistens. Fördela blandningen i åtta glassformer. Häll mangobitarna i mixern med resten av apelsinjuicen, mixa till en slät konsistens och fyll glassformarna hela vägen upp.

Använd en kniv för att försiktigt dra upp lite jordgubbspuré i mangopurén för ett fint mönster. Frys i en timma och stoppa i pinnarna. Frys igen tills de stelnat, ungefär fyra timmar.

Grön smoothie-glass

8 glassar
Du behöver:

2 1/3 dl mjölk

30 g färsk spenat (ungefär 2 1/3 dl)

1 banan

2 kiwi

2 msk honung

1 msk färsk ingefära, riven

glassform

pinnar

Gör så här: Mixa mjölk och spenat till en jämn konsistens. Tillsätt bananen, en kiwi, honung och ingefära. Mixa till en jämn puré och smaka. Tillsätt mer honung om det behövs. Skala och skiva den andra kiwin och placera en eller två skivor i varje glassform. Häll i den gröna smoothien i formerna och frys en timme. Sätt i glasspinnarna och frys i ytterligare sex timmar.

Häll lite varmt vatten på formarna sedan för att lättare lossa glassarna.

Isglass med choklad, jordnötssmör och banan

8-10 glassar
Du behöver:

2 1/3 dl mandelmjölk (eller annan mjölk)

1 1/2 dl grekisk yoghurt

1 1/2 stora bananer

2 msk osötad kakaopulver

2 msk jordnötssmör

1 msk honung

1 tsk vaniljpulver

glassform

pinnar

Gör så här: Mixa alla ingredienser till en slät konsistens. Häll i glassformar och ställ in i frysen i ca 30 minuter. Sätt i pinnarna och frys i ca fyra timmar.

Glass med ananas och kokos

14 glassar
Du behöver:

1 ananas (på burk går också bra)

1 burk kokosmjölk

1/2 dl honung

saft från 2 lime

glassform

pinnar

Gör så här: Skär bort skal och stocken på ananasen och dela i mindre bitar. Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en slät konsistens. Häll i glassformerna och sätt in i frysen. Ta ut de efter ca en timme och sätt i pinnarna, frys i ytterligare fyra timmar.

Foto: IBL/Shutterstock, Thinkstock