Artikeln innehåller reklamlänkar
Julen på Ellos Home

Julen 2019 på Ellos Home – se nyheterna och våra favoriter

Mysigt och ombonat med fokus på mjuka textilier. Så stavas julkollektionen på Ellos Home i år. Inspireras av bilderna på julens nyheter!

Mustiga färger, mjuka prydnadskuddar och värmande textilier. Hos Ellos Home är det varumärkets textila arv som får stå i centrum julen till ära. Kollektionen ska spegla ”en längtan efter advent och jul” – och visst längtar vi nu när höstmörkret gör sig påmint igen.

Inspirationen till julkollektionen kommer från vinterns vackra natur och landskap, vilket syns i både form och färg.

Färgpaletten för julen går i varma nyanser av rött och orange med en touch av gröna toner. Överlag blir helheten hos Ellos Home relativt mörk och ombonad, men de mustiga färgerna kan med fördel även matchas med ljusare färger. Varför inte bryta av de vintervita dekorationerna med vackert olivgrönt eller en rostig röd kulör?

Utöver textilierna finns även en rad olika dekorationsföremål för olika julstilar. För den som drar åt det traditionellt nordiska hållet finns en flätad adventsstjärna i rotting och för den mer minimalistiskt lagda finns en oval hängande ljusstake.

Ellos Home visar exempel på att det inte behöver vara mycket eller särskilt utstickande dekorationer som skapar julkänslan i år. Det är den harmoniska helheten som bäddar för en härlig jul tillsammans. Ett vackert material, dekorationer som älskats i generationer, en fin färg eller några levande ljus kan vara det som skapar hela julkänslan.

– Vi vill skapa ett hem som värnar om julfrid, harmoni och gemenskap. Längtan efter advent och att fira jul som en samlad högtid är i fokus och med det som inspiration så har vi skapat framtida klassiker i linneskåpet som en hyllning till vårt textila arv, säger Ellos Homes designchef Ulrika Sjövall i ett pressmeddelande.

Julen har redan smygstartat på Ellos och resterande nyheter i julkollektionen lanseras den 23 oktober.

Se sju av våra favoriter från kollektionen – som går att klicka hem redan nu:

1. Hängande oval ljusstake

Hängande ljusstake i matt metall, finns i guld och svart. Finns att köpa här (länk till Ellos).

2. Överkast i tvättad sammet

Lyxigt överkast i tvättad sammet med lyster och dekorativa korsstygn. Den olivgröna färgen är fin i sovrummet året om och överkastet finns i flera färger. Finns att köpa här (länk till Ellos).

3. Julgranshänge i papper

Dekorativa pappersspiror som blir fina i både den lilla och stora julgranen. Finns även i mintgrönt. Finns att köpa här (länk till Ellos).

4. Servetter i linne

Ge dukningen en lyxig känsla med servetter i linne som går att använda om och om igen. Finns i mängd olika färger. Finns att köpa här (länk till Ellos).

5. Presentpåsar i papper

Presentpåsar i ofärgad papp som är enkla att sätta personlig prägel på eller att använda till en DIY-adventskalender. Finns att köpa här (länk till Ellos).

6. Kruka i glaserad keramik

Grön kruka i keramik med glasyr. Fin i hemmet året om och i jul passar den för såväl den lilla rumsgranen som för julens övriga växter och blommor. Finns att köpa här (länk till Ellos).

7. Adventsstjärna i flätad rotting

Handgjord, klassisk adventsstjärna i flätad rotting. Finns att köpa här (länk till Ellos).

Läs mer:

Spana in H&M Homes julnyheter – och se våra favoriter

Åhléns nyheter till jul – se våra favoriter som finns i butik nu

Julen 2019 på Ikea är här – se nyheterna