Artikeln innehåller reklamlänkar
Julen på Åhléns 2019

Julen på Åhléns 2019 – se våra favoriter här

Älskar du den traditionella julen, vackra broderier och nordisk design? Då kan årets julkollektion på Åhléns vara något som faller dig i smaken. Spana in nyheterna och de inspirerande bilderna här.

Julen har anlänt till Åhléns som nu har slagit upp dörrarna till sin julbutik online. I år finns det mycket fint för den som vill dekorera för en klassiskt nordisk jul i traditionsenligt rött, grönt och vitt.

Hantverksintresset är hetare än på många år och sätter prägel på allt från broderade kuddar och munblåsta glasdekorationer till handtäljda och -tovade detaljer. Precis som höstkollektionen på Åhléns så har julkollektionen inspirerats av städer i Norden, och den här gången är det norska Oye och svenska Kiruna som fått influera julens två teman.

Två teman för Åhléns julkollektion 2019

Det första temat, Oye, har inspirerats av de nationalromantiska trähusen med utsmyckningar i snidat trä som finns i Nordnorge. Färgpaletten domineras av mustigt rött och poppigt orange och rosa. Lackrött, lackat trä, blanka metaller och färgade glas kontrasterar julinredningarna.

Det andra temat som går under namnet Kiruna präglas av en kallare och ljusare färgskala. Här inspireras vi av vintervit snö, gnistrande is och rimfrost, medan motiven och figurerna påminner oss om de traditionella sagornas värld. Materialen är även annorlunda jämfört med det första temat och här är det papper och porslin som är de starkast lysande stjärnorna i kollektionen.

Sugen på att dekorera i jul? Vi listar åtta favoriter från Åhléns julbutik:

1. Glöggmugg

Rustik glöggmugg i stengods. Finns att köpa här (länk till butik).

2. Broderad kudde

Röd ullkudde med tofsar och broderat mönster i rosa. Finns att köpa här (länk till butik).

3. Stor adventsstjärna

Traditionell, stor adventsstjärna som finns i beige, vitt, vinrött och rött. Finns att köpa här (länk till butik).

4. Adventsljusstake

Adventsljusstake med plats för fyra stearinljus. Pynta lådan med valfria dekorationer för att skapa en personlig julljusstake. Finns att köpa här (länk till butik).

5. Glaskula med ljusslinga

Julgranskula i glas med en led-ljusslinga i som ger en fin liten ljuskälla i granen eller på en annan plats i hemmet. Finns att köpa här (länk till butik).

6. Hyacintvas

Hyacintvas som finns i två olika storlekar samt i tonat grönt glas alternativt transparent. Finns att köpa här (länk till butik).

7. Ljusstake

Röd ljusstake som är fin som den är eller dekorerad med valfria juldekorationer. Finns att köpa här (länk till butik).

8. Pappersstjärna

Vit pappersstjärna med annorlunda form som blir en fin ljuspunkt i hemmet. Finns att köpa här (länk till butik).

Läs mer:

Julen 2019 på Ikea är här – se nyheterna

Så kan du ta ledigt och maxa semestern under jul och nyår

20 adventskalendrar med smink till julen 2019