Annas miniglassar, Mojitoglögg, Tomteglass

Julgodis och säsongsnyheter julen 2021 – årets snackisar

Här är alla de mest omtalade nya snacksen, godisarna och drickorna julen 2021. Vilka av de här blir dina favoriter?
TV: Mintigt julgodis med polkagris, choklad och After Eight
0:43

Efter reklamen: TV: Mintigt julgodis med polkagris, choklad och After Eight

(0:43)

Slå på ljud

Nu har nästan alla årets julnyheter lanserats och butikshyllorna har börjat fyllas av spännande nya smakkombinationer. Det är många favoriter från tidigare år som återvänder, som Almondys pepparkakskladdkaka och Delicatos polkabollar och pepparkaksrullar. Men många satsar också på nya, vågade kombinationer – här är de största snackisarna.

Tomteglass med vit chokladbräck och polka

För femte året i rad lanserar Sia en särskilt julsmak. Årets upplaga är vit chokladbräck och polka. Låter lovande!

Saturnus vinterglögg med mojitosmak

Saturnus satsar på en drinkvänlig twist på sin årgångsglögg – som förvisso är alkoholfri. men ett festligt alternativ till den som vill ha en vit jul.

Blossa glögg 2021 Valencia

Den numera klassiska årgångsglöggen från Blossa har i år en ton av apelsin. Smaken är frisk och inte så söt – perfekt i drinkar och glubbel och för den som inte är så förtjust i klassisk glögg.

Blossa trestjärnig med ton av whiskey

Även Blossas uppskattade trestjärniga glögg kommer med en nyhet i år. Silver och guld, som tidigare gick under namnen rom- och cognacsglögg, har fått sällskap av brons, spetsad med whiskey.

Juleskum äpple och kanel

Sedan 2011 har Cloettas juleskum släppts i nya smaker. I år är smaken äpple och kanel och tomten har lämnat följande rimhälsning på paketet: "Det finns bara en smak som gör julen hel. Juleskum med smak av äpple och kanel."

Annas pepparkakor med smak av kardemumma

Annas pepparkakor har levererat årets smak i sju år, och det här året är det en mer traditionell smak; kardemumma.

Pippis pepparkakor med smak av vanilj och rabarber

Oftast handlar julnyheter om en ”vanlig” produkt som får en julton med hjälp av olika juliga smaksättare. Här är det tvärtom – pepparkakorna får en smak av… sommar? Det låter sådär faktiskt, men målgruppen är ju barn, och de har som bekant annorlunda smaklökar än vuxna, så det kanske kan bli succé?

Annas miniglassar

Annas pepparkaksglass blev en riktigt hit för två år sedan. I år kommer den i en uppdaterad form – små miniglassar, en perfekt avslutning på middagen eller till julfikat.

Ädelost på tub med smak av whiskey

Ädelost på tub är ett genialisk sätt att få till den uppskattade smakkombon av ädelost och pepparkakor på ett lite mildare sätt, och dessutom praktiskt att ha en tub liggandes i kylen. Ädelost på tub med smak av Whiskey har funnits tidigare, men nu ger Fjällbrynt den en uppskattad återkomst.

Dumle polkamint med mörk choklad

De klassiska kolorna har tidigare kommit i tappning av pepparkaka, apelsin och äpple. Nu är det dags för en touch av polka och som en smakbrygga har man valt att byta ut mjölkchokladskalet mot mörkare choklad. Man släpper också en twist av den klassiska Dumlen, med en lite mjukare fudgefyllning.

Se också: Så fixar du sista minuten julklapparna
1:08

Efter reklamen: Se också: Så fixar du sista minuten julklapparna

(1:08)

Slå på ljud
Relaterade artiklar
Quiz: Har du koll på Blossas glögg? Para ihop rätt smak med rätt år!
Populär pralin försvinner från Aladdinasken – här är årets nya smak
Drömresor för alla julälskare – här är de juligaste platserna i världen