5 adventskalendrar med vin, bubbel, öl och gin bakom luckorna

5 adventskalendrar med vin, bubbel, öl och gin bakom luckorna

Trots att vi älskar chokladkalendern, blir vi mer sugna på att räkna ner till julafton med goda viner, öl och bubbel. Håller du med?

Läs mer: 8 lyxiga adventskalendrar med skönhet bakom luckorna

En adventskalender är ett måste. Oavsett ålder. Och hur mycket vi än älskar en chokladkalender eller att få öppna små gulliga paket varje dag fram till julafton blir vi sugna på att testa en lite mer vuxen form av adventskalender. Det finns flera kalendrar med vin, bubbel, öl eller sprit bakom luckorna – och även om de kan vara svåra att få tag på är det onekligen kul.

Läs även: Här är spa-hotellet där du kan bada i vin

Brittiska The Pip Stop har skapat en kalender med 24 småflaskor bubbel. Allt från prosecco till cava från märken som Gancia, Jacobs Creek, Freixenet, Galanti och Bottega Gold finns redo att drickas.

Om du eller en bekant bor i Storbritannien kan du lägga vantarna på den här vinkalendern från Aldi. Rött, vitt och bubbel gömmer sin bakom luckorna.

Är öl mer din typ av dryck? Då ska du spana in den här julkalendern från Österlenbyggarna. Du kan i 24 dagar njuta av ljus och mörk lager, pilsner, veteöl och bocköl. Kalendern kostar 720 kronor och finns i Systembolagets beställningssortiment.

Ytterliagre en dryckeskalender som går att klicka hem till Sverige är denna med fylld med 24 småflaskor gin.


Broadland Wineries gör denna fina box fylld med rött och vitt vin, rosé, prosecco och glögg. Julkalendern kostar drygt 612 kronor men går tyvärr bara att beställas i Storbritannien.