upplevelse julklapp

12 oväntade upplevelser att ge bort i julklapp

Behöver du nya julklappstips? En upplevelse är alltid uppskattat – och CHIC listar 12 upplevelser som passar perfekt att slå in och lägga under granen.

Är du fortfarande på jakt efter julklappar? Ett klassiskt julklappstips är att ge bort en upplevelse som uppskattas av alla – oavsett ålder. Baaam listar 12 oväntade upplevelser som garanterat gör succé under julgranen.

Under 300 kr:

Go for the cart

Dra fram tävlingsmänniskan i dig och boka go-cart! Det finns inget som föder så mycket skratt som fysiska aktiviteter tillsammans. Cirka 225 kronor per person.

Musikkänslor med Håkan

Håkan Hellströms nya bok ”Sjung ditt liv” tar med läsaren på en underhållande historia. Pris, 289 kr.

Håkan Hellströms bok "Sjung ditt liv" är perfekt till musikfantasten.

Håkan Hellströms bok ”Sjung ditt liv” är perfekt till musikfantasten.

Ta ut svängarna

Utarbeta kroppsrytmen genom att ge bort en annorlunda present – danskurs! Salsa, bugg eller foxtrot, vad lockas ni mest av? Cirka 300 kronor för två.

Under 700 kr:

Choco times

Visst är det alltid härligt med massage, men spetsa upplevelsen med ett annorlunda upplägg – nämligen chokladmassage! Det sägs att chokladen ska ge kroppen ett lyckorus. Den som provar får se! Cirka 650 kronor.

Smakupplevelse

En klassisk ost- och vinprovning går aldrig fel. En utmärkt gåva till den som äskar gastronomiska avnjutningar. Cirka 549 kr

Ge bort en ost- och vinprovning i julklapp.

Ge bort en ost- och vinprovning i julklapp.

Fly baby, fly!

Många undrar hur det känns att flyga, ta tillfälle i akt och ge bort en body flight där din vän får chans att sväva fritt i luften! Cirka 695 kronor.

Under 3000 kr:

Välvårdade lyx

En ansiktsbehandling är något som vi alla vet behövs emellanåt, men som kan vara svårt att ta sig tiden till. Gåvan är ett säkert kort som bidrar till en skön stund för avkoppling.

Ansiktsbehandling cirka 895 kronor.

Harmonisk vinterhelg

Gör något tillsammans! Visa uppskattning till relationen genom att boka in en härlig övernattning på ett slott! En avkopplande tid tillsammans med lunch, middag och frukostbuffé som grädde på moset. Cirka 2 900 kronor.

Boka in en mysig weekend på ett slott någonstans i Sverige.

Boka in en mysig weekend på ett slott någonstans i Sverige.

En stund för återhämtning

Överraska din käresta eller en vän genom att ge bort rofylld stund med en härlig SPA-behandling. Lyxgåva, helt enkelt! Cirka 2 225 kronor för två.

No limit:

Blomstra ut

Tänk att kunna knyta ihop en egen blombukett utan hjälp av en florist! Ge bor en tvådagarskurs i julklapp för att kunna skapa härliga buketter i vinter. En tvådagarskurs kostar cirka 3 500 kronor.

Som på film

Ge bort ett riktigt äventyr som går ut på att vara passagerare i ett aerobatic-flygplan. En upplevelse som bjuder på en annorlunda flygtur med en pilot och instruktör som åker upp och ned, i loopar eller rollar. Ett riktigt minne för livet! Priset ligger på cirka 3 990 kronor.

Adrenalinkick i luften!

Adrenalinkick i luften!

Upplev svensk historia

Få en uppfattning av den svenska historien med e klassisk båtrutt på fyra dagar. Resan går genom Sverige på vattenvägen mellan Göteborg och Stockholm. Kanalresan kostar cirka 16 775 kronor per person.

Här är fler julklappstips:
14 julklappar som stödjer välgörenhet
40 trendiga julklappar för under 500 kronor
26 julklappar till inredningsfantasten för under 500 kronor
24 lyxiga julklappar du kommer att skriva upp på önskelistan
20 snygga julklappar att unna dig själv

Foto: IBL