Årets nya smaker inför julen 2018

Julmust med lakrits och 10 andra nya julfavoriter

Att sätta smak på julen har blivit en tradition som omfamnar så mycket mer än den klassiska julmaten. Och allra helst godis, glass och dryck. Eller vad sägs om julmust med toner av lakrits, glass med lussebulledeg och läsk som smakar skumtomte? Här är årets smaker som vi gärna frossar i varje dag fram till julafton.

Apotekarnes Årsmust kryddad med lakrits

Carlsberg släpper inför varje jul sedan 2013 en ny Apotekarnes Årsmust med hemlig smaksättning. Tidigare årgångar har smaksatts med saffran, apelsin, kardemumma och mörk choklad.  I år låter man salt möta sött genom att krydda med lakrits.

Blossa 18 di Limone

Blossa 18 di Limone hämtar sin inspiration från Amalfikusten i Italien. Årets glögg har smak av den italienska citronlikören limoncello och kryddorna rosmarin, timjan och basilika. ”Riktigt god” löd reaktionen på redaktionen med kommentaren: ”Som det smakar att äta upp mandlarna och russinen som legat i glöggen”.

Läs också: Blossa glögg 2018 – allt om årets smak

Annas Knäck Limited Edition

Med smaker som lingon, lakrits, polka och vinteräpple i ryggen satsar Annas Pepparkakor i år på något riktigt klassiskt: knäck. Mjuk ton av kola möter pepparkakans karaktäristiska kryddor. Riktigt julgodis.

Nick’s Kexbar Pepparkaka

Såväl gluten- som sockerfri är kexchokladen med smak av pepparkaka från Nick´s. Något för sötgommen som vill välja ett lite nyttigare alternativ i jul. Traditionellt smaksatt med kryddnejlika, ingefära, kanel och kardemumma.

Tomteglass med lussebullesmak, Sia

Sia vill inte vara sämre och hakade förra året på traditionståget med sin första variant av ”tomteglass”. Då med smak av godis och fluffig marshmallow. I år vågar man sig på att kombinera glass och lussebulle. Gräddglassen har smaksatts med saffran och innehåller även mjuka och söta degbitar. Något för adventsfikat?

Läs också: Så god är Sias tomteglass med smak av lussebulle

Gammeldags skumtomte, Vasa Bryggeri

Vasa Bryggeri tar upp kampen med julmusten genom att lansera en helt egen julläsk. I Gammeldags skumtomte låter man skumtomtegodis möta sommarbäret jordgubbe och resultatet är en härligt ljusrosa dryck.

Läs också: Glöm julmusten – här kommer läsken med smak av skumtomte

Polly Vinter

Omåttligt populära Polly i limiterad vinterkostym. I godispåsen ryms tre juliga smaker: pepparkaka, julkola och clementin. Sega skumtoppar att njuta av var för sig eller i kombination.

Rudolfs Juläpple, Nocco

Skum Tomte blev en hit 2016 och nådde åter hyllorna 2017. I år satsar man dock på en helt ny julsmak signerad BCAA-drycken Nocco. Rudolfs Juläpple har inspirerats av karamelliserade äpplen och julkryddor.

Delicacaoboll apelsin, Delicato

I Delicatos egen ”Aladdinask” lanseras i år den nya godbiten Delicacao apelsin. Förutom årets smak finns chokladboll, punschrulle, biskvi och lattebit att njuta av i asken. Förra årets nyhet, Delicatoboll hallon, är däremot bortplockad.

Spice & All Things N´ice, Ben & Jerry´s

Glassjätten Ben & Jerry´s tolkar julen genom en kolagräddglass späckad med pepparkaksbitar och choklad. Låter som en dröm för alla som är svaga för julens mesta sötebröd. Och vad snäll man ska bli sedan!

Christmas Brulee Latte, Starbucks

Starbucks utökar sitt julsortiment med två nyheter. Lyxa till det med en kryddig latte där mjölken skummats tillsammans med crème brûlée-sås som även återkommer i den smaksatta toppingen. Eller skippa kaffet och satsa på en varm choklad med salt karamellsås, toppad med vispad grädde och bitar av brownie i Salted Caramel Brownie Hot Chocolate.

Läs också:

Nu är populära Gin & Tonic-glöggen tillbaka